Nova vest
Košarka

Petak, 09.10.2020.

12:00

"Bokan da javno kaže šta mu je namera"

Crvena zvezda se još jednom oglasila saopštenjem na zvaničnom klupskom sajtu, a sve povodom sastanka ABA lige koji je održan putem video-linka u četvrtak.

Izvor: SS

Autor: SS

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Sa Malog Kalemegdana su pozvali predsednika podgoričke Budućnosti Dragana Bokana da se javno izjasni kakve su mu namere oko upravljanja regionalnim takmičenjem.

Saopštenje KK Crvena zvezda prenosimo u potpunosti:

"Privatni sastanak koji je održan 08.10.2020.godine putem video linka a koji je sazvao Dragan Bokan predsednik KK Budućnost VOLI, na kome je navodno odlučeno da prvi čovek tog kluba dobije ovlašćenje svih klubova koje je lično pozvao na taj sastanak (Bez KK Crvena zvezda , KK Cibona, KK FMP i KK Mornar) kako bi odblokirao račun ABA lige jtd u "Rajfajzen banci" u Zagrebu, je samo još jedan pokušaj preuzimanja regionalnog takmičenja od strane jednog lica – Dragana Bokana.

Kako drugačije posmatrati dopis poslat u petak 09.10.2020. pripremljen za slanje svim klubovima ABA lige kojim Dragan Bokan (uz potpis direktora KK Budućnost, ne njegov lično) traži, pod okriljem borbe za deblokadu računa, potpise svih klubova i ovlašćenja koja mu ne pripadaju i koja nikada ni jedna osoba u ABA ligi od njenog osnivanja nije imala! I kako je moguće da je "privatni sastanak" održan u četvrtak 08.10.2020.godine kako ga je okarakterisao i sam Dragan Bokan nakon pitanja predstavnika nekoliko klubova, sada postao zvaničan sastanak ABA lige sa navodnim odlukama i dopisom?

KK Crvena zvezda zato javno pita, zašto Dragan Bokan javno ne kaže šta mu je namera – a to je (nakon dobijanja ovlašćenja sazivanje Skupštine ABA lige) pokušaj isključenja KK Crvena zvezda iz tog takmičenja – što bi neminovno i momentalno dovelo do gašenja ABA lige! Kome je to u interesu?

Zato ovaj dopis vidimo kao providan i potpuno nezakonit pokušaj preuzimanja ABA lige od strane jednog lica, o čemu svedoči i slike ovog nelegalnog teksta na dnu teksta.

Jedini put ka opstanku ABA lige je povratak u zakonske okvire, a to je hitno sazivanje Skupštine na kojoj bi prisustvovali svi klubovi, i sprovođenje svih odluka koje su JEDNOGLASNO izglasane na tri legalno sazvane i održane Skupštine ABA lige 27.05,16.07 i 23.07.2020. godine – imenovanje predsedništva, direktora, sportskog direktora, disciplinskog sudije ABA lige i prenos udela sa KK Metalac, KK MZT i KK Cedevita na KK FMP, KK Mornar i KK Primorska, kao i upisivanje novog kluba KK Cedevita Olimpija.

Takođe napominjemo da među potpisnicima dopisa Dragana Bokana se nalaze KK Mornar Bar, KK Koper Primorska i KK Cedevita Olimpija koji upravo zbog opstrukcija tokom leta od strane KK Partizan i ignorisanja legalno i jednoglasno donetih odluka, nisu upisani u registar u Hrvatskoj, i kao takvi nisu članovi Skupštine ABA lige u skladu sa zakonom i ugovorom ABA lige – dok se ne sprovedu prethodno navedene jednoglasno usvojene odluke, čije sprovodšenje svojim potpisom neprekidno koči KK Partizan!

Sve ostalo je totalno bezakonje koje je ligu i dovelo u stanje u kome se nalazi odlukama pojedinaca, a ne apsolutne većine svih klubova koji su vlasnici lige. Dovoljno je podsetiti na situaciju u kojoj je predsednik KK Budućnost VOLI na nelegalnim sastancima 25-26.09.2020. godine plašio klubove da neće igrati ligu (počela redovno utakmicama 03.10.2020. godine) a sada i neistinama da neće moći da odsedaju u hotelima tokom odlaska na gostujuće utakmice zbog blokade računa?

Zato još jednom pozivamo sve klubove članove ABA lige, da se vratimo zakonu i pravu, čime potpisivanje i davanje nekakvog prividnog legaliteta odlukama Dragana Bokana postaju saučesnici u nelegalnim radnjama i daljem bezakonju i konfuziji koja je zavladalo ABA ligom, i koje nas sve zajedno ne vodi nigde", stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d