Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.06.2020.

17:21

Zvanično: Panatinaikos napušta Evroligu!

Košarkaški klub Panatinaikos zvanično je poslao pismo Evroligi u kojem želi da napusti Evroligu.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvanično: Panatinaikos napušta Evroligu!
EPA-EFE/Panagiotis Moschandreou

"Zeleni" su u pismu, koje je dostavljeno Đordiju Bertomeuu, naveli kako žele da raskinu ugovor sa elitnim košarkaškim takmičenjem.

"Kao što vam je poznato, poslednja dva meseca Panatinaikos komunicira s vama, izražavajući, diskretno, ali jasno, svoju volju da raskine zagarantovani ugovor sa Evroligom. Tražili smo da se ovo važno pitanje što pre postavi nadležnim telima. Međutim, vaš odgovor da će takav razvoj događaja značajno naštetiti pregovorima o košarci Evrolige sa njenim sponzorima, kao i samom proizvodu u to vreme, tokom kojeg je kriza pandemije u porastu, rezultirao je da razmotrimo vašu zabrinutost i odlučili smo da se ponašamo sa najvećom delikatnošću. Nismo poslali zvanično obaveštenje, niti smo pokušali da izvršimo bilo kakav pritisak, poštujući okolnosti.

Međutim, vreme je odavno prošlo i još uvek nismo dobili nikakav odgovor na naš razuman i legitiman zahtev.

Shodno tome, s obzirom na činjenicu da - indikativno - prisustvo našeg tima u Evroligi nije nimalo korisno za nas, dok istovremeno nije bilo korisne eksploatacije ili povećanja prihoda Evrolige, Panathinaikos izražava svoju nameru pismeno i zvanično da prenese svoju dozvolu za učešće i akcije. Zvanično tražimo od nadležnih tela Evrolige da preduzmu sve potrebne korake po tom pitanju.

Hvala unapred.

Ostajemo vam na raspolaganju za svako pojašnjenje.

Predsednik

Manos Papadopoulos",
piše u pismu.

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopolus izjavio je kako je klub na prodaju i kako je njegova želja tim naredne sezone igra u Ligi šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve