Nova vest
Košarka

Utorak, 21.01.2020.

18:00

Zagorac promašio za pobedu – Partizan posle drame poražen u Istanbulu

Košarkaši Partizana izugubili su na gostovanju od Darušafake 65:63 u trećem kolu Evrokupa.

Izvor: PT

Autor: PT

Zagorac promašio za pobedu – Partizan posle drame poražen u Istanbulu
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Izabranici Andree Trinkijerija doživeli su prvi poraz u drugoj fazi drugog po rangu evropskog košarkaškog takmičenja.

Partizan je utakmicu ispustio sredinom treće četvrtine kada je dopustio Dački da preuzme kontrolu. Crno-beli su pokušali da se vrate i uspeli su u toj nameri.

Viđena je drama u poslednjem minutu, Zagorac je imao šut za pobedu, ali je promašio sve, čak ni obruč nije pogodio. Lopta je pripala Darušafaki, a kako je do kraja ostalo dve sekunde, utakmice je bila gotova.

Najefikasniji u poraženom timu bili su Zagorac, Pejdž i Mekadu sa po 13 poena.

Darušafaku je predvodio Berk Demir sa 13, Džouns je ubacio 12, dok je Braun imao 11 poena.

Partizan u narednom kolu dočekuje Darušafaku. Utakmica se igra za nedelju dana u dvorani "Aleksandar Nikolić" (20h).

Utakmica je otvorena u sporom ritmu, odbrane su bila na nivou, što znači da smo od starta dobili meč kakav smo očekivali.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poeni su se teško postizali, a minimalna prednost bila je na strani domaćeg tima. Posle deset minuta rezultat je bio 15:12.

Crno-beli zaigrali su mnogo bolje u drugoj četvrtini. Mekadu je sa nekoliko sjajnih poteza digao ekipu i ekipa Andree Trinkijerija je preuzela kontrolu.

Partizan je na dva minuta do kraja imao maksimalnih šest poena prednosti, ali je Dačka serijom 6:0 uspela da se vrati. Na pauzu se otišlo sa +2 crno-belih, 30:32.

Srpski predstavnik dobro je otvorio treću četvrtinu, ali je onda usledio neočekivani pad. Turci su preuzeli kontrolu, počeli su da pogađaju teške šuteve i do kraja nisu ispuštali prednost.

Pogocima Markusa Pejdža i Radeta Zagorca, Partizan je uspeo da unese dramu u završnicu, ali je podbacio kada je bilo najvažnije. Crno-beli su imali napad za pobedu, Zagorac je pokušao da bude heroj, međutim bacio je "er bol" i utakmica je bila gotova.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

337 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d