Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.10.2019.

19:15

Budućnost srušila Zvezdu u Beogradu!

Košarkaši Budućnosti savladali su na gostovanju Crvenu zvezdu sa 89:81, u meču drugog kola ABA lige.

Izvor: MT

Autor: MT

Budućnost srušila Zvezdu u Beogradu!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Podgoričani su odigrali šuterski odličnu utakmicu i tako naneli crveno-belima prvi poraz u regionalnom takmičenju.

Izabranici Milana Tomića nisu ponovili dobru igru u odbrani, koja im je u četvrtak donela trijumf nad Fenerbahčeom u Evroligi.

Doduše, i gosti su sjajno šutirali tokom celog meča – za dva 17/35, a za tri poena 12/21, što je na kraju i odlučilo pobednika.

Epitet igrača utakmice podelili su Hasan Martin i Suad Šehović – crnogorski reprezentativac je utakmicu završio sa 15 poena, četiri skoka i dve asistencije, a Amerikanac sa 17 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Dvocifreni su još bili Džastin Kobs sa 16 i Nikola Ivanović sa 14 poena.

U poraženoj ekipi ubedljivo najbolji pojedinac bio je Džejms Gist sa 27 poena, šest skokova i isto toliko asistencija.

Pratili su ga Bili Beron sa 11, odnosno Čarls Dženkins sa 10 poena.

Gosti su mnogo bolje otvorili meč i na krilima Hasana Martina, koji je u ranoj fazi postigao osam poena, došli do maksimalne prednosti od 19:10.

Tajm-aut trenera Tomića koji je usledio kao da je uneo energiju i agresivnost u njegove izabranike, pa Zvezda, nakon dva dobra kontranapada Dobrića, a zatim i trojke Dženkinsa uspeva da utakmicu vrati u egal.

Početkom 2/4 na terenu se pojavio i Filip Čović, koji je sa već razigranim Džejmsom Gistom počeo da pravi probleme odbrani gostiju i na taj način svojoj ekipi ponovo doneo vođstvo.

Rezultatska klackalica se nastavila, ali je Budućnost trojkama Suada Šehovića i serijom prodora Nikole Ivanovića uspela da vrati prednost, sa kojom je otišla na veliku pauzu.

Na početku drugog poluvremena viđen je pravi košgeterski obračun Džejmsa Gista i Suada Šehovića.

Amerikanac je dominirao u reketu, dok je crnogorski reprezentativac, zajedno sa Kobsom i Nikolićem, bio veoma precizan van linije 6,75.

Sredinom treće deonice Zvezda je uspela da dođe do osetnije prednosti i imala maksimalnih +6, ali su gosti iz Podgorice malo po malo "topili" tu razliku i u poslednjoj sekundi 3/4 trojkom Danila Nikolića došli do novog vođstva.

Budućnost je nastavila u sjajnom ritmu, a možda i presudni momenat na meču dogodio se kada je Bamfort sa devet metara u poslednjoj sekundi napada doneo svojoj ekipi +5 i tako odbio nalet domaćih.

Pokušavala je Zvezda u završnici, ali nije išlo, pa su Podgoričani sa slobodnih bacanja povećavali prednost za konačnih - 89:81.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

388 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d