Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.08.2019.

19:10

Luda završnica – Srbija posle produžetka bolja od Janisa i Grčke!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Grčku posle produžetka 85:80 (17:19, 14:19, 21:19, 20:15, 13:8), u poslednjem meču na Akropolis kupu.

Izvor: PT

Autor: PT

Luda završnica – Srbija posle produžetka bolja od Janisa i Grčke!
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Izabranici Aleksandra Đorđevića ostvarili su i šestu pobedu u pripremama za Mundobasket, koji se igra od 31. avgusta do 15. septembra.

Srbija je na ovom meču igrala bez Nikole Jokića, koji je u dogovoru sa selektorom ranije otišao za Beograd, ali će se ubrzo priključiti ekipi.

"Orlovi" su odigrali dobru utakmicu pred punom OAKA arenom, a meč je obeležila teška povreda rezervnog plejmejkera Atineua, kao i luda završnica.

Grčka je vodila tokom 38 minuta, ali je Srbija na krilima Bogdanovića i Bjelice uspela da preokrene. Ipak, onda se desilo nešto neočekivano.

"Orlovi" su imali velikih osam poena prednosti u poslednjem minutu (72:64), ali neverovatnim spletom okolnosti Grčka je uspela da dođe do izjednačenja i produžetka.

Micić je promašio dva ključna bacanja, Tanasis Adetokumbo je ubacio trojku za izjednačenje, a Bogdanović nije uspeo da donese pobedu u regularnom delu meča.

Usledio je produžetak u kojem je ključnu ulogu imao Marko Gudurić, koji je u poslednjem minutu uhvatio veoma važnu loptu u napadu, a potom i iznudio faul za tri bacanja.

Gudurić je pogodio sva tri i Srbija je otišla na +5, na 23 sekunde do kraja (80:85). To će se ispostaviti i konačan rezultat, pošto domaći sastav nije uspeo da poentira.

Najefikasniji kod Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 28 poena, četiri skoka i četiri asistencije, dok je Bjelica imao dabl-dabl učinak – 18 poena i 14 skokova.

Grčku su predvodili braća Adetokumbo – Janis i Tanasis. MVP NBA lige imao je 20 poena, dok je novi igrač Milvokija ubacio 17.

Naše košarkaše sada očekuje put u Kinu, gde će pre početka takmičenja odigrati pripremni turnir protiv Nogo Zelanda, Italije i Francuske.

Svetsko prvenstvo igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija igra u grupi sa Angolom, Filipinima i Italijom. Grčka će igrati u grupi sa Novim Zelandom, Brazilom i Crnom Gorom.

Utakmica se igra od 19.30, a vi meč pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

829 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d