Nova vest
Košarka

Utorak, 25.06.2019.

15:45

"Ekipa spremno dočekuje Evropsko prvenstvo, dokazaćemo to na terenu"

Košarkašica Srbije Aleksandra Crvendakić izjavila je da ekipa spremno dočekuje početak Evropskog prvenstva i da će to dokazati na terenu.

Izvor: SV

Autor: SV

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Šampionat, koji zajedno organizuju Srbija i Letonija, počinje 27. juna, a izabranice Marine Maljković otvaraju turnir u četvrtak protiv Belorusije u Zrenjaninu, a potom slede dueli sa Rusijom i Belgijom.

"Na EP, za koje smatram da je najjače takmičenje, zaista nema slabih ekipa, ali nema ni najjacih. Svaka ekipa je jaka, ima svoje određene kvalitete, ako što ih i mi imamo. U svaku utakmicu treba da uđemo maksmimalno koncentrisane, jer sa takvim ekipa nema mesta za kiks i propuste. Spremne smo, a to treba dokazati i na terenu, što smatram da ćemo i da uradimo", rekla je Crvendakić Tanjugu.

Srpske košarkašice finalne pripreme odradile su u Vršcu, a prethodno su formu proverile na turniru u Renu, gde su igrale protiv Turske, Francuske i Rusije.

"Turnir u Francuskoj je bio naša glavna provera, jer bio jak turnir. Videle smo koliko potencijala imamo i uvidele smo naše greške koje smo u Vršcu da ispravilr. Radile smo dostsa na detaljima. Dosta spremne idemo na EP. Što se tiče očekivanje, idemo korak po korak. Nikada nismo preterano gledale daleko u budućnosti, već smo uvek išle korak po korak i smatram da ćemo biti najborbenije i da ćemo dati sve od sebe, pa neka bolji pobedi", istakla je košarkašica mađarskog Šoprona.

Na turniru u Renu Srbija je pobedila Francusku i Tursku, ali je izgubila od Rusije, koja će joj pored Belgije i Belorusije, biti rival u grupi D na EP.

Košarkašsice Srbije na EP igraće u novim plavim dresovima, a prethodnio crveni dres ostao je u lepo sećanju izabranicama selektorke Maljković, koje su u njemu ostavrile najveće uspehe - zlato na EP 2015. i bronza na Olimpijskim igrama 2016. godine.

"Nema nekog sujerverja, neki uspesi nisu dolazi zbog boje dresa već zbog truda i rada. Bilo koje boje da je, dres Srbije je nešto najlepše i za šta je čast igrati", istakla je Crvendakić.

Srpski tim grupnu fazu igraće pred domaćim navijačima u Zrenjaninu u "Kristalnoj dvorani".

"Od prvog dana kada smo saznale da ćemo da igramo pred našom publikom, bile smo uzbuđenje i srećne. Igramo pred svojojm publikom, pre svega pred svojim prijateljima i porodicima. To može samo biti plus. Naši ljudi vole košarku, ne sumnjam da će dvorana biti ispunjena", zaključila je Crvendakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve