Nova vest
Košarka

Utorak, 22.01.2019.

22:10

Hermanson heroj Albe, Ritas propustio veliku šansu za pobedu

Košarkaši Albe iz Berlina pobedili su posle velike drame Lijetuvos Ritas sa 87:85 u četvrtom kolu grupe E Top 16 faze Evrokupa.

Izvor: PT

Autor: PT

Hermanson heroj Albe, Ritas propustio veliku šansu za pobedu
Foto: Starsport

Ekipa iz Litvanije imala je ogromnu prednost, čak osamnaest poena posle dvadeset minuta igre, međutim Alba je uspela da napravi veliki preokret.

U završnici je viđena velika drama, Ritas je vodio sa pola koša prednosti, a domaći igrači imali su napad za pobedu. Hermanson je promašio trojku, potom ni Saibu nije bio precizan, međutim Alba je došla do drugog ofanzivnog skoka.

Lopta je ponovo došla do Hermansona koji je fauliran za tri poena i Islanđanin je pogodio sva tri bacanja, 87:85. Tako je Ritas ispustio veliku priliku da dođe do dve pobede i zakomplikuje situaciju u grupi.

Alba je ovako prvoplasirana sa skorom 3/1, Monako je drugi sa 2/2, isto imao i Partizan, ali lošiji međusobni skor, dok je Ritas poslednji sa 1/3.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Hermanson sa 25 poena, Gedraitis je ubacio 16, dok je Gifaj postigao 10. U poraženom timu Bendžius je ubacio 16, Sili je postigao 14, dok su po 12 postigli Stipčević i Parahovski.

Srpski košarkaš Stefan Peno meč je završio sa osam poena, pet skokova i pet asistencija.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve