Nova vest
Košarka

Petak, 20.04.2018.

19:32

Španski presedan: Valensija neće A licencu od Evrolige

Potpresednik španske Valensije Pako Raga rekao je da njegov klub ne bi prihvatio A licencu elitnog evropskog takmičenja.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Španski presedan: Valensija neće A licencu od Evrolige
Starsportphoto

Raga to objašnjava željom da se do evropske košarkaške elite dođe na osnovu učinka na terenu.

Valensija je prošle godine igrala u finalu Evrokupa u kom je izgubila od Unikahe, pa je Unikaha tako dobila propusnicu za Evroligu. Osim toga, Valensija je iste godine osvojila titulu u Endesa ligi.

"Hoćemo da igramo u Evroligi na osnovu svojih postignuća na terenu. Ne želimo A licencu, ali hoću da budem jasan: Evroliga nam je nije ni nudila. Međutim, ukoliko bi se to dogodilo, odbili bismo je", rekao je Raga, prenose španski mediji.

Valensija je ove sezone u Evropi bila solidna sa 12 pobeda i 18 poraza u Evroligi u kojoj je regularni deo sezone završila na 11. mestu, tri mesta ispred Crvene zvezde.

Da podsetimo, srpski klub nije uspeo da se plasira u Evroligu naredne sezone jer je u finalu regionalne ABA lige poražen sa 3-1 od podgoričke Budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d