Nova vest
Košarka

Utorak, 20.03.2018.

20:35

Bajern ispustio +23 u Istanbulu, Jović tragičar

Košarkaši Darušafake poveli su 1-0 u polufinalnoj seriji Evrokupa spektakularnim preokretom protiv Bajerna za 76:74.

Izvor: AK

Autor: AK

Bajern ispustio +23 u Istanbulu, Jović tragičar
Foto: StarSport

Nemački tim je dominirao u Istanbulu u prvom poluvremenu tokom kog je imao čak 23 poena prednosti.

Međutim, ekipa srpskog selektora Aleksandra Đorđevića je sve prokockala u drugom periodu i izgubila od tima koji je prvi put poveo 54 sekunde pre kraja.

Junak Darušafake bio je Stenton Kid trojkom 0,7 sekundi pre kraja, a nakon što je plej Bajerna Stefan Jović izgubio loptu 11 sekundi pre kraja.

Najefikasniji u timu Dejvida Blata bio je Skoti Vilbekin sa 24 poena uz sedam asistencija (šest izgubljenih), a sjajno su ga pratili Majkl Erik sa 18 poena i 11 skokova, te Džadžuan Džonson sa 15.

Heroj Kid je meč završio sa osam poena i šest skokova, a trojka za pobedu mu je bio jedan od samo dva pogođena šuta iz igre tokom meča.

S druge strane, Bajern je predvodio Džared Kaningem sa 20 poena i pet asistencija, Redži Reding je postigao 15 uz sedam skokova, dok je 12 dodao Devin Buker.

Srpski košarkaši se nisu preterano istakli, Vladimir Lučić je postigao sedam poena uz četiri skoka, dok je tragičar Jović imao po četiri poena i asistencije, te tri uhvaćene lopte.

Revanš utakmica je u petak u Minhenu. U drugom polufinalu Lokomotiva je povela protiv Ređane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve