Nova vest
Košarka

Nedelja, 18.03.2018.

17:46

Mornar preslab za Zvezdu, meč lopta za crveno-bele u Baru

Crvena zvezda je bez drame upisala prvu pobedu u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv Mornara - 91:63.

Izvor: B92

Autor:B92

Mornar preslab za Zvezdu, meč lopta za crveno-bele u Baru
Foto: Starsport

Meč loptu, crveno-beli će imati 25. marta u revanš meču koji će se igrati u Baru.

Najefikasniji iigrač u Crvenoj zvezdi bio je Feldin sa 23 poena, a pratili su ga Bjelica sa 17, kao i Ročesti i Omić sa po deset poena. Zanimljivo je da su protiv Mornara svi igrači Crvene zvezde postigli poene.

Nidam je u Mornaru bio efikasniji od drugih, postigao je 16 poena, ali ih je postigao iz 18 šuteva. Pavić i Ros upisali su po 12 poena.

Ekipa Dušana Alimpijevića meč je igrala bez povređenog Nemanje Dangubića, dok Mihailo Pavićević, trener Mornara nije mogao da računa na Uroša Lukovića.

Neizvesnosti je bilo samo na početku prve četvrtine, u uvodnih par minuta kada je bilo 4:4, a onda je Ročesti dodao gas i krenula je da se povećava prednost Beograđana.

Već u prvoj četvrtini bila je dvocifrena, mada se na prvu pauzu otišlo sa prednošću domaćina od osam poena. U nastavku meča Barani su počeli da gube ritam, otpor su pružali samo Pavić i Vujošević, dok je Nidam imao katastrofalan šut za dva i tri poena, i u prvom poluvremenu je imao šut 1-10. Mornar je za 20 minuta uputio i 11 šuteva iza linije za tri poena, ali nijednom nije pogodio.

Crvena zvezda je , s druge strane, apsolutno kontrolisala igru, razigrali su se Feldin, Dobrić i naročito Milko Bjelica, koji je pogodio dve trojke iz dva pokušaja, a stopostotan učinak imao je i sa linije slobodnih bacanja 4-4.

Crveno-beli su goste sveli samo na osam poena u drugoj četvrtini, što je za rezultat imalo 19 poena prednosti na poluvremenu – 41:22.

Domaćin je drugo poluvreme otvorio sa dve trojke, a u jednom trenutku imao je i 23 poena prednosti, a onda se ekipa neočekivano uspavala i tim iz Crne Gore je uhvatio priključak i “prišao” na – 14. Razigrao se i Nidam, vezao par poena, pogodio konačno i trojku iz šestog pokušaja, ali ipak Mornar nije imao snage da se ozbiljnije uključi u borbu za neku uzbudljiviju završnicu.

U trećoj četvrtini delovalo je na trenutak da će ekipa iz Crne Gore uspeti nekako da se rezultati približi domaćinu, “probudio” se Nidam, postigao 11 poena, ali ni Feldin nije sedeo skrštenih ruku, pa je samo u trećoj deonici postigao 10 poena. Ovaj deo igre dobio je Mornar sa 27:23 i to je bilo sve što je uradio na jučerašnjoj utakkmici.

U poslednjem delu igre Crvena zvezda je demolirala Pavićevićev tim. U jednom trenutku razlika je bila 31 poen za Beograđane – 91:60.

U dva susreta ove sezone “crveno-beli” su oba puta slavili slavili - u Beogradu 88:77, odnosno u Baru 82:74. Crvena zvezda u polufinalnu seriju ušla kao branilac titule, ali i kao favorit protiv crnogorskog predstavnika. Pobednik ove serije igraće u finalu protiv pobednika drugog polufinalnog para Budućnost – Cedevita.

Beogradski klub je minulog četvrtka pobedio Valensiju u Evroligii, dok posle susreta sa Mornarom, ekipu očekuju dva nova duela u dva dana (utorak i četvrtak) sa Panatinaikosom i Fenerbahčeom u elitnom evropskog košarkaškom takmičenju. Crvena zvezda će ovaj ciklus utakmica završiti naredne nedelje u Baru drugim mečom sa Mornarom (25. mart).

IV ČETVRTINA

10' Kraj, Crvena zvezda je povela 1:0 u seriji. Revanš meč je 25. marta.

5' Crvena zvezda ima seriju 9:0 i sada je na +26. Bepgrađani će povesti sa 1:0.

3' Feldin je pogodio četvrtu trojku, sa 20 poena lider je ekipe, a u stopu ga prati veoma dobri Bjelica (17). Već je teško verovati da će crveno-beli dozvoliti nekku neizvesniju završnicu - 74:53.

III ČETVRTINA

10' Nesportski faul Jankovića, poslednja šansa da Mornar uhvati priključak i iučini utakmicu uzbudljivijom. Ćalić je pogodio jedno od dva bacanja, a zatim je Ros pogodio za -12. Ali, Feldin trojkom ne dozvoljava da Barani priđu - 64:49.

6' Zvezda ima nekoliko neuspešnih napada, a Mornar "pada" ispod 20 razile. Nidam je konačno pogodio trojkku iz šestog pokušaja i gosti su "prišli" na -14. Imala je Crvena zvezda i 23 poena prednosti, a sada je 52:38.

3' Mornar ne može da pogodi trojku 0-13, iz igre ima 30 posto šuta, ali zato je trojku pogodio Branko Lazić - 47:26.

1' Ročesti pogađa trojku, Crvena zvezda je na +20 - 44:24.

II ČETVRTINA

10' Samo osam poena postigao je Mornar u drugoj četvrtini. Premalo od učenika polufinala plej-ofa Aba lige.

8' U ekipi Mornara Pavić sa sedam poena i Vujošević sa devet, jedini pružaju otpor Crvenoj zvezdi, dok je pomoć saigrača svedena na minimim. Nidam, recimo, ima užasan šut iz igre, po pet puta je šutirao za dva i za tri poena i ima samo jedan pogodak. Ukupno 11 trojki promašili su gosti iz Crne Gore. Crveno-beli, s druge strane apsolutno kontrolišu utakmicu, a koš Mornara sada zatpava Bjelica, koji je upisao 12 poena - 41:22.

4' Feldin se razigrao, pogađa iz svih pozicija, asistira. Sa sedam poena i četiri asitencije drži visok ritam crveno-belih - 31:18.

1' Mornar ima slab šut iz igre, naročito za tri poena, iz osam pokušaja nijednom nije upisao poene - 24:14.

I četvrtina

10' Crveno-beli su u prvoj četvrti opravdali ulogu favorita, samo u uvodim minutima bilo je malo neizvesnosti, a onda su domaćini prebacili igru u viši stepen i brzo su napravili seriju za opipljivu uprednost, koja je na kraju prve četvrtina bila osam poena.

7' Mornar je imao nesportsku grešku, zatim i kontra za domaćina i Crvena zvezda odlazi na plus 8 - 19:11. Posle trojke Dobrća prednost je postala dvocifrena - 22:11.

6' Radoje Vujošević je postigao sedam poena i ne dozvoljava Beograđanima da se odlepe. Za sada je siguran u šutu za dva poena, ima tri pogotka iz tri pokušaja.

4' "Tvrd" početak utakmice. Svih sedam poena za Crvenu zvezdu na početku meča upisao je Ročesti. Ali Mornar uzvraća istom merom 7:6.

II četvrtina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve