Nova vest
Košarka

Petak, 23.02.2018.

19:06

SP: Dekoncentrisani 'Orlovi' izgubili od Nemačke

Košarkaši Srbije poraženi su u Frankfurtu od domaće Nemačke sa 79:74 u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

Izvor: B92

Autor:B92

SP: Dekoncentrisani 'Orlovi' izgubili od Nemačke
Starsportphoto

Srbija nije uspela da pruži igru iz prva dva susreta, šut nije funkcionisao kada je bilo potrebno i raspucani Nemci su to uspeli da iskoriste.

'Orlovi' su doživeli prvi poraz u kvalifikacijama, dok je ekipa Henrika Redla zadržala maksimalan učinak i prva je na tabeli grupe G.

Izabranici Aleksandra Đorđevića odlično su otvorili utakmicu, na krilima Miroslava Raduljice koji je pogađao iz svih pozicija. Vrlo brzo su dobrim rešenjima u napadu poveli, a onda i stigli do dvocifrene prednosti.

Međutim, dozvolili su Nemcima da se raspucaju u drugoj polovini prve četvrtine, pa se domaćin trojkama ekspresno vratio. Preko Bencinga i Sajferta je Nemačka preokrenula u drugoj deonici, sve do pauze je na snazi bila "rezultatska klackalica", ali su 'Orlovi' na odmor otišli sa pola koša razlike.

Ni drugo poluvreme nije bilo mnogo drugačije, pošto se igralo koš za koš tokom čitavih 20 minuta. U jednom trenutku naš tim imao je pet poena viška, ali su Nemci napravili seriju 10:0 i preuzeli kontrolu.

Od tog trenutka ništa nije funkcionisalo u ekipi Srbije – nastavilo se sa promašajima slobodnih bacanja, tokom nekoliko važnih napada su rešenja bila loša, dok je Dejan Todorović u finišu, takođe sa penala propustio priliku za priključaj.

Najefikasniji u našem timu bio je Miroslav Raduljica sa 22 poena i 3 skoka, a jedini dvocifreni još je bio Paunić koji je sakupio 11. Dva manje imao je debitant Jelovac, dok se spomenuti Todorović zaustavio na 8.

Pobedničku ekipu predvodio je kapiten Bencing sa 17 poena, 11 je dodao Hartenštajn dva više od Akpinara.

'Orlovi' u nedelju od 20.20 gostovati Austriji u Beču, a 'Panceri' igraju u Gruziji.

IV četvrtina:

KRAJ UTAKMICE – 'Orlovi' su izgubili u Frankfurtu sa 79:74 i sada zauzimaju drugo mesto u grupi G evropskih kvalifikacija za Mundobasket.

10' Bartel je napravio faul u napadu i morao na klupu, pa su sada svi naši napadi išli na Raduljicu. Prvi centar je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, dok je na 44 sekundi pre kraja fauliran i Todorović, ali je oba promašio igrač Bilbaa. Raduljica je smanjio na 79:74, Bencing je pogodio neverovatnu trojku, ali je zakasnio sa izbačajem.

8' Đoković promašuje otvorenu trojku i automatski Bartel uzvraća poluhorogom. Opet Raduljica uzvraća, sada uz faul i ulazimo u neizvesnu završnicu.

6' Cirbes nije želeo da odustane od napada, pogodio je iz trećeg puta i doneo najveću razliku Nemačkoj od +7. Ipak, 'Orlovi' ne odustaju – odlična rola Raduljice za 72:68.

4' Todorović konačno prekida seriju Nemaca, bio je precizan van linije 6,75, ali je onda pogrešio u želji da proigra Raduljicu ispod koša. Tada je Peno ukrao loptu i imao otvorenu kontru, napravio je kardinalnu grešku koju odmah kažnjava Gifaj – koš i faul za 70:65.

3' Tada su sudije malo pomogle 'Pancerima' jer su svirale nesportsku ličnu grešku Tepiću, iako faul nije bio ni blizu za ovakvu sankciju. Saibu je nastavio seriju svoje selekcije, sedmi vezani poen, a onda i trojka Doreta za 67:62.

2' Ilija Đoković opet iz driblinga pogađa trojku, naš tim je počeo da slavi poene, da bi Nemačka brzo uzvratila i lakim poenima smanjila na 59:62. Usledila je trojka Saibua za novi egal.

1' Odlična odbrana Srbije, ali još bolja rampa Hartenštajna na Jaramazu u polukontri. 'Orlovi' su u prvih 30 sekundi napravili već dva timska faula.

III četvrtina:

10' To je nekako kaznio Hartenštajn, uzvratio je Milenko Tepić i rezultat je pred poslednjih 10 minuta bio 57:59 zahvaljujući trojci Đokovića u poslednjoj sekundi.

9' Sada he više naših napada išla preko Jelovca koji je skupio devet poena, dok je odličnu rolu imao Sava Lešić. Sada je uhvatio skok u napadu, iznudio faul, ali nije vratio prednost Srbiji.

7' Nekadašnji centar Crvene zvezde i Makabija je pravio velike probleme 'Orlovima', čak i kada nije pogađao. Nemačka je nekako održavala minimalno vođstvo, da bi ona porasla na +4 posle polaganja Gifaja.

5' Košarkaš Tofaša je sjajno izblokirao Cirbesa ispod koša, ali 'Orlovi' nikako nisu uspevali da dobru igru u odbrani realizuju u napadu. Ipak, Todorović je hrabro probao sa velike udaljenosti i pogodio trojku za 46:47. Za to nije mario Cirbes koji snažno zakucava, ali Paunić novom trojkom vraća 48:50.

4' Imali su 'Orlovi' problema u organizaciji napada, selektor je posebno bio nezadovoljan igrom Pena, dok je u međuvremenu propao još jedan napad. Odgovornost je u tim trenucima preuzeo Paunić i održavao rezultatski egal.

2' Problem za Đorđevića jeste što je Raduljica zaradio treći faul, a već u sledećem napadu prekršaj napravio i Jelovac. Sjajno je potom Paunić probio i pogodio uz faul, ali nije bio precizan za dodatni poen – 42:43.

1' Sudije nisu svirale faul nad Birčevićem posle skoka u napadu, da bi treću četvrtinu poenima otvorio Cirbes sa linije slobodnih bacanja.

II četvrtina:

10' Simonović i Bencing sigurno izvode nova bacanja, potom i Lešić koji donosi Srbiji minimalnu prednost na poluvremenu – 40:41.

8' Simonović precizan sa linije slobodnih bacanja i opet je minimalna prednost na strani gostujućeg sastava. Srbija je u sledećem napadu imala tri ofanzivna skoka, nije krunisala niti jedan, pa Bencing kažnjava trojkom.

7' Nemci su izašli iz bonusa, ali 'Orlovi' nisu uspeli da probijaju kako bi iznuđivali jeftine poene sa slobodnih bacanja. Jaramaz je prošao Cirbes, ali nije bi precizan. Ipak, Peno pogađa i smanjuje na 36:35.

6' Nastavljaju 'Panceri' da šutiraju iz svih pozicija. Sada Bencing iz velike daljine i opet je prednost na strani domaćina.

4' Uprkos problemima u odbrani, Peno je nekako izmislio poene za Jelovca, da bi Akpinar prošao kroz srce odbrane i u ovim trenucima se igralo poen za poen. Jelovac sada pogađa za tri i Srbija vodi 31:33.

3' Kada god je trebalo, Raduljica je bio taj koji je preuzimao odgovornost. Novi dobar prodor, ali je problem što su se Nemci raspucali. Akpinar pogađa trojku i preokreće rezultat.

2' Naši reprezentativci dobro su odbranili prvi napad, ali je Jelovac promašio relativno otvorenu trojku. Sajfert je pogodio nekako, sudije svirale Raduljici faul u napadu, pa je Hartenštajn u dva navrata lagano pogađao i izjednačio na 26:26.

I četvrtina:

10' Đorđević je morao da zatraži tajm aut i Srbija je momentalno promenila način igre – više lopti išlo je u reket. Gagić je lepo poentirao, potom je Jelovac realizovao oba slobodna bacanja, ali je centar Partizana u finišu napravio nesportski faul. Sajfert je bio precizan, da bi onda postigao još dva poena. Ipak, Raduljica poenima završava četvrtinu za 20:25.

8' Domaćin se potpuno vratio zahvaljujući dobrom šutu, sada je Gifaj pogodio trojku i potpuno rezultatski vratio svoju selekciju.

7' Nemci su vezali pet poena, ali je Birčević sa distance prekinuo nalet rivala. Obst je opet bio precizan za 13:19.

6' Raduljica može i van linije 6,75 – asistencija Paunića i već je dvocifren višak. Ipak, Opst vraća trojku nekoliko sekundi kasnije.

5' 'Orlovi' su igrali odlično u odbrani i bili su raspoloženi u napadu. Raduljica je predvodio tim, Paunić ga je odlično pratio i prednost našeg tima je počela da raste. Na drugoj strani sve poene postigao je Bencing, ali je Simonović probio zonu i vratio +8.

3' Birčević je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, Simonović uhvatio ofanzivni skok, ali je Srbija propustila da šutira ka košu rivala. Raduljica opet precizan i 'Orlovi' vode 4:8.

1' Nemci su uhvatili podbacivanje, ali je sekund kasnije Peno ukrao loptu i dodao do Paunića. On je uposlio Raduljicu, a ovaj otvorio utakmicu poenima. Paunić je pogodio tešku trojku, a u međuvremenu je Bencing dva puta pogađao za 4:5.

Srbija počinje u petorci – Tepić, Paunić, Raduljica, Peno, Birčević
Nemačka počinje u petorci – Nemač Tada, Bencing, Akpinar, Bartel, Cirbes

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d