Nova vest
Košarka

Petak, 17.11.2017.

22:58

Bamberg poražen u Milanu, Barseloni španski derbi

Košarkaši Armanija pobedili su pred svojim navijačima Bamberg, dok je Barsa u španskom derbija bila bolja od Valensije, u mečevima osmog kola Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Bamberg poražen u Milanu, Barseloni španski derbi
EPA/JIM HOLLANDE

Izabranici Simeona Pjaniđanija zabeležili su drugu vezanu pobedu i savladali nemačkog šampiona rezultatom 71:62.

Gosti su tokom većeg dela meča imali prednost, a u poslednji kvartal ušli su sa 11 poena prednost, da bi domaći sastav bolje zaigrao u finišu meča i došao do trećeg trijumfa ove sezone.

Najefikasniji je u pobedničkom sastavu bio je Kejleb Trajčevski sa 12 poena i pet skokova, a pratili su ga Džerels i Gudaitis sa po 11 poena i Kalnietis sa deset.

U poraženom sastavu istakao se Rajt sa 12, poen manje je zabeležio Aleksej Nikolićm, dok je naš Luka Mitrović za 14 minuta na parketu upisao samo dva poena, uz četiri skoka.

U španskom derbiju Barselona je na svom parketu deklasirala Valensiju - 87:68.

Puleni Sita Alonsa su od početka meča bili dominatniji i posle dvadvadeset minuta imali 18 poena prednosti.

Aktuelni šampion Španije nije nalazio rešenja da zaustavi napade domaćina pa su 'Blaugrani' zasluženo upisali treći trijumf.

Domaći sastav predvodio je bivši igrač Valensije Pjer Oriola, koji je dodao 14 poena, a pratili su ga Moerman sa 13, Serafan sa 12, kao i Pau Ribas sa 11 poena.

U ekipi Valensije 13 poena Plajsa, dok suVil Tomas i Erik Grin dodali po deset poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu