Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.10.2017.

21:45

Real igrao za Kuzmića, šou Dončića (VIDEO)

Košarkaši Real Madrida savladali su Unikahu na domaćem parketu u meču petog kola Endesa lige - 99:85.

Izvor: B92

Autor:B92

Real igrao za Kuzmića, šou Dončića (VIDEO)
Foto: Getty Images

Ovim trijumfom 'Kraljevići' su se vratili na lidersku poziciju, a zamiljivo je da su Madriđani na parket izašli u majicama podrške za Ognjena Kuzmića, koji je zbog povrede završio sezonu.

Domaćini su od početka postavili kontrolu i imali prednost, da bi pitanje pobednika rešili u trećem kvartalu. koju su dobili sa 31:16 i imali 20 poena prednosti pred poslednju četvrtinu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džejsi Kerol sa 29 poena, dok je odličan bio Luka Donćić,koji je još jednom sjajnim potezima podizao publiku na noge, a meć završio sa 18 poena, šest skokova i pet asistencija.

Dvocifreni u sastavu Reala bili su još Fakundo Kampaco i Rudi Fernandes sa po deset poena.

U sastavu Unikahe istakao se Rej Mekkalum sa 15 poena, Džef Bruks i Karlos Sures su ubacili po 11, dok je srpski reprezentativac Nemanja Nedović imao učinak od deset poena i četiri asistencije.

Srpski igrači Dragan Gagi Milosavljević i Dejan Musli nisu bili u protokolu za ovaj meč.

U isto vreme odigran je neizvestan meč između Mursije i Valensije, gde su 'Slepi miševi' slavili sa 93:91.

Iako je aktuelni šampion lige imao prednsot od početka i na odmor otišao sa 14 poena viška, domaćini su uspeli da u finišu meča prirede neizvesnu završnicu.

Imala je Murisja prednost od sedam poena na sredini poslednjeg kvartala, ali je Valensija ponovo preokrenula i slavla sa dva poena prednosti.

Crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević vodio je 'Slepe miševe' do pobede sa 17 poena i osam skokova, dok je domaćina predvodio Vitor Benite sa 29 koševa, a srpski košarkaš Marko Luković je ubacio devet poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve