Nova vest
Košarka

Subota, 21.10.2017.

10:47

Ročesti za B92: Svaki put kada uđete u "Pionir"...

Košarkaš Crvene zvezde Tejlor Ročesti kaže da je pobeda nad Barselonom za navijače koliko i za igrače, jer se oni na tribinama bore tokom čitavog meča.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Ročesti za B92: Svaki put kada uđete u
StarSport

Zvezdin plejmejker je još jednom bio među najboljima na parketu u pobedi Crvene zvezde nad Barselonom u Evroligi 90:82.

Ročesti je protiv Barselone imao 22 poena, poen više je imao Milko Bjelica, a Zvezdin organizator igre je ovog puta pogađao u odlučujućim trenucima.

"Dobro je što smo uspeli da obezbedimo prvu pobedu i što smo to uradili pred svojim navijačima protiv sjajne ekipe. Definitivno je osećaj dobar", kaže Ročesti za B92.net.

Podrška u dvorani "Aleksandar Nikolić" nije izostala, navijači nisu posustali tokom svih 40 minuta, a Zvezda nije posustala na kraju kada se rezultat lomio u neizvesnoj završnici.

"Svaki put kada izađemo ovde i vidimo ovu publiku, želimo da se borimo za njih isto kao što se i oni bore za nas i ova pobeda je bila za njih isto koliko je bila i za nas", kaže Ročesti.

Pobedili su Barselonu koja se pokazala odlično u prvom kolu, ali pamćenje zbog ove pobede mora da bude kratko, kaže Ročesti.

"Ne možemo previše da razmišljamo ni o ovoj utakmici, imamo utakmicu za dva dana i još dve naredne nedelje. Duga je sezona, moramo da naučimo da se poboljšavamo. Možemo da budemo uzbuđeni zbog pobede, ali da učimo iz nje i da se fokusiramo na sledeću".

Na pitanje kako je protiv Barse ušao "cirkuski" šut u finišu kada je Barselona prestigla Zvezdu Ročesti kaže da će takvih momenata verovatno biti još jer će i Zvezda imati mnogo tesnih utakmica.

"Nismo tim koji će da razbija druge sa po 40 poena, pa moramo da pokažemo karakter i biće mnogo velikih trenutaka tokom sezone. Ne možete da spuštate glavu ili da je dižete previsoko posle loših ili dobrih trenutaka. Promašio sam šut u Kaunasu, vratio sam se i imao još jedan važan šut. Imaću još takvih u budućnosti. Moj tim ima poverenja u mene i ja u tim", rekao je Ročesti. Prostora za napredak u pik end rol igri ima, ali je bolje učiti iz pobeda nego poraza, smatra on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve