Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.09.2017.

18:16

Ivković za B92 o uspesima i igri zvanoj "košarka"

Dušan "Duda" Ivković, čuveni srpksi košarkaški stručnjak, govorio je za B92 posle dobijanja specijalne nagrade "Legenda Evrolige".

Izvor: PT

Autor: PT

Ivković za B92 o uspesima i igri zvanoj
Getty Images

Ivković je postao prvi trener koji je dobio ovo nagradu, pa tako u roku od mesec dana dobija dva velika priznanja, pošto je uvršten i Košarkašku Kuću slavnih od strane FIBA.

"Dosta toga se nekako izdešavalo u poslednjih mesec dana, ako ne i manje. Kada je FIBA rešila da me nominuju za ulazak u Kuću slavnih bio sam u Atini, baš na utakmici i tada sam dao prvu izjavu za grčku državnu televiziju. Sada sada sam tu u mom omiljenom rastoronu i isto tako sam jutros čuo da me je Evroliga nominovala za kao prvog trenera koji dobija nagradu "Legenda Evrolige", počeo je priču Dušan Ivković za B92.

Ova nagrada znači gospodinu Ivkoviću, međutim ona pripada i svim ljudima sa kojima je on sarađivao, od igrača na terenu do rukovodstva klubova.

"Mogu reći da sam srećan čovek, jer sam trenirao čitave generacije talentovanih igrača, a sve je krenulo od Kićanović i Dalipagića i da ne nabrajam dalje. Takođe tu su sve moje sportske kolege, funkcionari, publika, pa i novinari jer bez toliko velike podrške sigurno ne bih mogao da ovo sve ostvarim", kaže Ivković.

Kompletan intervju Miloša Šaranovića sa Dušanom Ivkovićem pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu