Nova vest
Košarka

Subota, 19.08.2017.

23:16

Kosovo ispred Makedonije na putu do Mundobasketa

Košarkaši nepriznate republike Kosova su pobedili Estoniju sa 75:69 u poslednjem meču pretkvalifikacija za Mundobasket koji se za dve godine održava u Kini.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Kosovo ispred Makedonije na putu do Mundobasketa

Kosovo je igralo pod zastavom koju Srbija ne priznaje, a igrači su se plasirali u kvalifikacije iz grupe C u kojoj su osim Estonije igrali još i sa Makedonijom.

Najbolji je u pobedi nad Estonijom bio Dardan Beriša sa 28 poena, četiri skoka i šest asistencija, dok je Erjon Kastrati imao 13 poena.

Kod Estonaca su bili solidni Herme sa 11 i Vajderman sa 10 poena.

Košarkaši iz južne srpske pokrajine su vodili tokom većeg dela prvog poluvremena i nisu hteli da ponove težak poraz od Estonije (76:50) od pre desetak dana. Estonci su uspeli da preokrenu rezultat na 33:32 u kasnijoj fazi druge deonice i tu prednost su imali do kraja treće.

Kosovo međutim u poslednju deonicu ulazi sa 54:52 i od tada se ekipe smenjuju u vođstvu sve do 69:69, kada igrači međunarodno spornih nacionalnih obeležja prave seriju 6:0 i odnose pobedu.

Od tri ekipe u grupi, Makedonija je prošla najlošije jer iz četiri meča ima tri poraza i jednu pobedu, Kosovo ima po dve pobede i poraza, dok Estonci imaju skor 3-1 i na prvom su mestu grupe.

Podsećamo da je Makedonija pre šest godina igrala u polufinalu Evropskog prvenstva u košarci u Litvaniji. Makedonci su tada predvođeni Mekejlebom igrali protiv Španaca u polufinalu i izgubili sa 92:80, a potom i u meču sa treće mesto od Rusije sa 72:68. Prethodno su bili prvi u grupi u kojoj su bile Grčka, Bosna, Hrvatska i Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve