Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.07.2017.

10:50

Ćaćo zamenio Tea – prvi Španac "Armejac"

Jedan od najboljih evropskih košarkaša Serhio "Ćaćo" Rodriges vratio se iz NBA lige i pojačao moskovski CSKA.

Izvor: AK

Autor: AK

Ćaćo zamenio Tea – prvi Španac
Foto: Getty images

Rodriges je sa "Armejcima" potpisao ugovor na tri godine, ali već posle druge može da napusti Moskvu.

Ćaćo ima 31 godinu, bio je MVP Evrolige 2014. godine, a sa Realom je osvojio "Stari kontinent" 2015. On je postao prvi španski košarkaš član CSKA.

"Veliki je izazov igrati za ovako važan kluba kakav je CSKA. Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv. I život u Moskvi će biti veliko iskustvo za mene i moju porodicu, to je šansa da upoznamo rusku kulturu", rekao je Rodriges.

Prošle sezone je igrao za Filadelfija 76erse i prosečno beležio 7,8 poena uz 5,1 asistencija i 2,3 skokova po meču. U Evroligi na 163 utakmica (36 startova) je prosečno beležio 10,5 poena uz 4,6 asistencija i 1,8 skokova.

"Nije tajna da smo posle odlaska Miloša Teodosića u NBA tražili plejmejkera koji će da pojača tim. Kada smo razgovarali sa Rodrigesom telefonom izrazio je veliku želju da igra u Moskvi. Njegov stil igre se zasniva na proceni situacija, on je pokreće napade, sposoban je da sam sebi izbori poziciju za šut, kreira je za saigrače, čini ostale boljim na terenu. Dva puta je igrao u NBA, bio prvak Evrope i MVP, igrao sjajno za reprezentaciju, dovoljno je iskusan da razume igru u svakom takmičenju u kojem nastupamo. Dokazani je pobednik", rekao je trener CSKA Dimitris Itudis.

Na 355 utakmica u najjačem nacionalnom prvenstvu Evrope, Endesa ligi, prosečno je beležio 9,3 poena uz 4,4 asistencije i 1,9 skokova po meču. Osim Reala, igrao je i dve sezone za Estudijantes.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve