Nova vest
Košarka

Subota, 03.06.2017.

20:00

Zvezda ubedljiva na Dorćolu, sa Megom za finale

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Dinamika u poslednjem 14. kolu regularnog dela Superlige Srbije - 85:69

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda ubedljiva na Dorćolu, sa Megom za finale
Starsport

Crveno-beli su tako potvrdili prvu poziciju pred početak plej-ofa.

Ekipa Miroslava Nikolića dobro je parirala je protivniku na početku meča i posle 14 minuta došla do vođstva, ali su crveno-beli uspeli na odmor da odu sa šest poena prednosti (41:35).

Sredinom trećeg kvartala, ekipa Dejana Radonjića se probudila i prednost Zvezde je rasla, da bi na kraju meč završili sa "plus" 16.

Branilac trofeja u polufinalnoj seriji sastaće se sa Mega Leksom, kojem nije pomogla ni pobeda nad Partizanom (102:98) da izbegne Zvezdu i bude treći, jer je FMP slavio u Čačku protiv Borca (73:71).

Crveno-beli su došli do 13. trijumfa u domaćem takmičenju, uz jedan poraz, a do nove pobede vodili su ih Branko Lazić sa 16 i Ognjen Kuzmić sa 12 poena.

U poraženom sastavu je Marko Čakarević je dodao 17 poena, Strahinja Gavrilović 15, a Aleksandar Radulović dva poena manje.

Polufinalna serija plej-ofa kreće već u utorak, a domaćini su Crvena zvezda protiv Mege, odnosno Partizan protiv FMP-a. U finale ide ekipa koja ostvari dve pobede.

Partizan je u Pioniru izgubio od Mega Leksa, pa Zvezda ostaje na prvom mestu, ali se večiti rivali neće svakako ukrštati u polufinalu.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu:

Protivnici nisu uspeli da iskoriste prve napadem, da bi posle dva minuta prve poene upisali Ognjen Kuzmić i Branko Lazić sa linije slobodnih bacanja - 4:0.
Seriju gostiju prekida Bruks koji pogađa za tri, a preokret i vođstvo domaćina donosi Muilisavljević - 5:4.
Poenima Kuzmića i Jovića, puleni Dejana Radonjića ponovo vode - 5:9.

Gosti su u nastavku nastavili i povećali prednost, ali su domaćini pogotkom Čakarevića za tri poena ponovo smanjili razliku 16:14. Dion Tompson vezao je četiri poena, a na drugoj strani raspoloženi Čakarević još jednom je bio precizan sa distance, a poenima Kimani Frenda dolaze na bod zaostatka - 19:20. Ipak, Marko Simonović trojkom povećava prednost i posle deset minuta igre Zvezda ima prednost od četiri poena (19:23).

Nemanja Dangubić nije iskoristio napad u drugom kvartalu, što je iskoristio bivši košarkaš Partizana, Marko Čakarević – 21:23. Domaćini dolaze do još jednog preokreta i poenima Frenda i Radulovića ponovo vode (26:23).

Trojkom Lazića, crveno-beli dolaze do izjednačenja, ali Radulović novom trojkom ponovo donosi prednost – 31:28. U izjednačenoj četvrtini, ekipe su smenjivale vođstvo.Ognjen Dobrić je vezao pet poena za novu prednost Zvezda, a poenima Mitrovića i Lazića, domaćini odlaze na odmor sa sedam poena prednosti (37:44).

U trećoj deonici prvi napad iskoristili su domaćini, da bi gosti preuzeli inicijativu i došli do najveće prednosti na meću "plus" 14 - 49:63. Do samog kraja kvartala, crveno-beli nisu ispuištali vođstvo, pa posle 30 minuta igre rezultat je 65:53 za ekipu Dejana Radonjića.

Poslednji kvartal Dinamik je otvorio serijom od 6:0, precizni sa distance su bili Čakarević i Radulović, a Bjelica poenima sa linije penala prekida seriju domaćina - 56:67 i bez većih problema nastavljaju da povećavaju vođstvo (56:80).

U finišu meča, Dinamik pravi seriju od 9:0 koju trojkom prekida Dženkins i crveno-beli meč završavaju sa 16 poena prednosti (69:85).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve