Nova vest
Košarka

Sreda, 31.05.2017.

21:00

Partizan dominirao u Železniku za 12. pobedu

Košarkaši Partizana lako su savladali FMP 85:71 za 12. pobedu u novo poravnanje sa Crvenom zvezdom pred poslednje kolo Superlige KLS.

Izvor: AK

Autor: AK

Partizan dominirao u Železniku za 12. pobedu
Foto: StarSport

Crno-beli su meč rešili već u prvoj četvrtini kada su serijom 14:0 poveli 18:5, a potom je ta razlika preko 27:11 do maksimalnih 40:21.

FMP se razigrao tek u drugom periodu, u nekoliko navrata uspeo da se primakne na -11, ali su crno-beli uvek imali odgovor na te nalate pa su i četvrti put ove sezone nadigrali "pantere".

Partizan je predvodio Vil Hečer sa 18 poena, 12 je dodao Branislav Ratkovica uz osam asistencija, dok su po 11 ubacili Aldin Vrabac, Novica Veličković i Stefan Birčević.

FMP je predvodio Dragan Apić sa 15 poena, 12 je dodao Aleksa Radanov, dok je dabl-dabl zabeležio Dejan Davidovac sa deset poena i 11 uhvaćenih lopti.

U poslednjem kolu regularnog dela šampionata Partizan dočekuje Mega Leks, dok FMP gostuje Borcu u Čačku. Crvena zvezda ide kod Dinamika, dok u derbiju začelja Spartak čeka Vršac.

Tok meča:

Crno-beli diktiraju tempo od starta meča, predvođeni Marinkovićem vode 4:2, da bi mu se potom priključio Birčević koji pogađa dve trojke pa gosti sredinom prvog perioda stižu do 12:5.

Pet minuta FMP nije mogao da poentira, serija gostiju se zaustavlja na 14:0, a Partizan stiže do maksimalnih 14 razlike (22:8). U poslednjim sekundima Radovanović pogađa trojku za 11:22 na kraju prve četvrtine.

Crno-beli su nastavili u istom ritmu u drugom periodu, redom su pogađali Andrić, Hečer, Majstorović, Veličković, Ratkovica, nisu poentirali samo Tanasković i Karahodžić koji nisu ni bili na parketu, pa je razlika konstantno rasla na +16 (27:11), pa na +21 (42:21).

FMP uspeva da koliko-toliko uspori dalji napredak rivala, ali ostaje na -19 posle prvog poluvremena – 28:47. Crno-beli su pogodili sedam trojki u prvih 20 minuta, a najefikasniji je bio Vil ečer sa 11 poena. FMP je pogodio samo šest od 23 šuta iz igre.

Poenima Bursaća, Davidovca i Apića FMP pravi seriju 10:2 i smanjuje zaostatak za Partizanom na 49:38, ali Ratkovica pogađa važnu trojku za crno-bele kojom odbija nalet "pantera".

FMP je značajno popravio šut iz igre, Bolden pogađa novu trojku, u odličnu seriju ulazi i Apić, ali Marinković i Birčević novim trojkama ne dozvoljavaju domaćinu da ugroze dvocifrenu prednost Partizana (64:51). Čović pogađa novu trojku, ali domaćin ostaje na dvocifrenom zaostatku pred poslednjih deset minuta – 53:64.

Nastavili su "panteri" su sličnom ritmu, igrali su znatno tečnije nego u prvom poluvremenu, Radanović postiže osam poena u nizu, ali Veličković i Hečer ne dozvoljavaju FMP da se primakne Partizanu (72:61). FMP više nije imao snage za povratak, pa je doživeo novi poraz od Partizana – 71:85.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve