Nova vest
Košarka

Subota, 06.05.2017.

19:30

Partizan se namučio, ali pobedio Borac

Ekipa Partizana pobedila je čačanski Borac kao domaćin u poslednjem meču petog kola Košarkaške lige Srbije – 93:87 (39:40)

Izvor:

Autor:

Partizan se namučio, ali pobedio Borac
StarSport

Crno-beli su se dugo mučili protiv raspoloženih gostiju, ali je delovalo da će, sredinom poslednje četvrtine, kada su stvorili dvocifenu prednost, ipak lako doći do trijumfa.

Međutim, Čačani se ni tada, kao ni u nekoliko navrata ranije tokom susretan, nisu predavali, da bi posle koša uz faul, i pogođenog dodatnog slobodnog bacanja, Micića prišli na samo poen zaostatka u poslednjem minutu (86:85).

Ali Branislav Ratkovica odgovara trojkom u sledećem napadu, potom Mihailo Andrić pogađa oba bacanja, pre nego što isti igrač stavlja i definitivnu tačku na meč takođe sa 'crte'.

U prvom meču dana, Crvena zvezda zadržala maksimalan učinak laganim trijumfom u Vršcu 96:74, dok je Dinamik iznenadio Mega Leks u Sremskoj Mitrovici – 86:75.

Najbolji kod pobednika bio je Vilijam Hečer sa 19 poena i šest asistencija, Stefan Birčević dodao je dva poena manje uz 11 uhvaćenih lopti, a isti košgeterski učinak imao je i Ratkovica.

Kod gostiju je fantastičnu partiju pružio Marko Radonjić sa 22 poena i po četiri skoka i asistencije, a istakli su se još Nikola Todorović sa 15, odnosno Marko Marinović i Dušan Micić sa po 12 poena.

Partizan je bolje otvorio duel i preko raspoloženih Ratkovice, Birčevića i Vrapca stekao pet poena prednosti posle šest minuta igre (12:7).

Gosti su pokušali da odgovore, primakli su se u dva navrata na dva ili jedan poen zaostatka, ali su crno-beli sa nekoliko trojki zadržali prednost pred odlazak na prvi veći odmor – 20:14.

Međutim, gosti nisu menjali svoj način igre, pa su u drugom kvaratalu ubrzo uspeli da stignu do izjednačenja, da bi posle trojke sjajnog Marka Radonjića, njegove druge, i ukupno desetog poena, prešli u vođstvo (22:25).

Nastavili su Čačani u istom ritmu, na ruku im je išao i nešto veći broj grešaka domaćina, a Radonjić je nastavio da igra odlično.

Do kraja poluvremena ubacio je još pet poena i uz Todorovića i Marinovića (po osam poena) bio najzaslužniji za prednost gostiju na poluvremenu – 39:40.

Borac ništa nije menjao ni po povratku sa odmora, Radonjić i Todorović nastavili su svoje simultanke, pa su gostu posle tri minuta igre u nastavku dodatno uvećali svoje vođstvo – 41:50.

Ipak, posle tajm-auta Aleksandra Džikića, Partizan je uspeo da se konsoliduje, Hečer najavio je preokret trojkom, posle bacanja Birčevića Amerikanac je vezao još četiri poena, pre nego što je Luković pogodio za preokret (52:50), dok je posle novih pogodaka Vrabca i Birčevića crno-beli stekli novih plus šest.

Ali ni to nije demoralisalo goste, iskusni Marinović vezao je šest poena, a neverovatni Radonjić svojom četvrtom trojkom, odnosno 22 poenom ukupno, održao neizvesnost pred ulazak u poslednjih deset minuta košarke – 70:66.

Igrači Borca održali su nivo igre, a samim tim i priključak u meču sve do polovine poslednjeg kvartala. I dalje ih je veoma dobro služio šut, pa su na pet minuta do kraja imali i te kako aktivan rezultat – 74:70.

Usledio je novi nalet Partizana, koji je za svega dva minuta stvorio devet poena viška (82:73), ali ni to nije bio kraj. Micić je na ulasku u poslednji minut pogodio uz faul, a potom i realizovao slobodno bacanje za dramu (86:85), Međutim, Ratkovica odgovara trojkom već u sledećem napadu, a Andrić zatim pogađa sva četiri penala za potvrdu trijumfa svog tima – 93:87.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve