Nova vest
Košarka

Utorak, 02.05.2017.

17:55

Zvezda kroz dramu do pobede nad Megom!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Mega Leks rezultatom 89:85, u dramatičnom derbiju 4. kola Superlige Srbije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Zvezda kroz dramu do pobede nad Megom!
Starsportphoto

Zvezda je do četvrtog trijumfa u domaćem šampionatu stigla kroz dramatičnu završinicu, pošto je tokom čitavog susreta bila rezultatska klackalica.

Gosti su se odlično držali u prvih 30 minuta, koristili izostanak Zvezdinih organizatora igre, ali nisu imali snage da naprave iznenađenje.

’Crveno-beli’ su se odlepili početkom poslednjeg kvartala, Mega je stigla zaostatak, pre nego što su Sava Lešić i Ognjen Jaramaz propustili da kreiraju najveće iznenađenje od početka sezone.

U prvom poluvremenu ritam utakmice je bio poprilično dobar, ali nijedna od dve ekipe nije uspevala da napravi značajniju razliku. Mega je držala priključak dobrim šutem, pa je uspela da odbije prvi nalet rivala koji je sredinom prve četvrtine napravio seriju 7:0.

Gosti su uzvratili sa takođe sedam vezanih poena i u drugoj deonici odlično koristili odsustvo Stefana Jovića i Čarlsa Dženkinsa. Zvezda je imala određenih problema u oranizaciji nadapa, a Mega je na poluvremenu imala koš viška.

U trećoj deonici viđena je ista slika, pre nego što je utakmica na već opisan i dramatičan način rešena.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Dangubić sa 16 poena (3-4 za tri), a odličnu partiju pružio je i Milko Bjelica sa poenom manje. Dvocifreni kod Zvezde bili su još Nejt Volters i Marko Simonović koji su dodali po 11 poena.

Spomenuti Lešić je odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri i završio je sa 21 poenom, ali je promašio ključno slobodno bacanje. Pratio ga je Nikola Rebić sa 14 poena (4-4 trojke), dok su po 13 postigli Ognjen Jaramaz i Jovan Novak.

Ovim trijumfom ekipa Dejana Radonjića zadržala je maksimalan učinak na čelu tabele Superlige, a Mega sada ima skor od po dve pobede i dva poraza.

U sledećem kolu ’crveno-beli’ gostuju Vršcu u subotu od 18 časova, a sat kasnije Mega dočekuje Dinamik.

Tok meča:

U hali ’Aleksandar Nikolić’, pred samo nešto više od 800 gledalaca, počelo je promašajima Voltersa i dobrom rolom Save Lešića. Krilni centar Mege postigao je četiri poena, na drugoj strani su pogađali Mitrović, Kuzmić i Dangubić, pa je nakon polaganja Čančara bilo 6:7.

Dangubić je u polukontri snažno zakucao, ali se Mega dobro držala protiv favorizovanog protivnika. Volters je pogodio trojku, ali je nekoliko sekundi uzvratio Spasojević.

’Crveno-beli’ su imali nadmoć pod košem, Mega se držala, ali su domaći brzo napravili seriju 7:0 preko Gudurića, Kuzmića i Lazića, pa je Dejan Milojević morao da traži tajm aut – 18:12.

Posle jednominutne pauze Mega se vratila na parket i odgovorila protivničkoj ekipi identičnom serijom. Spasojević je počeo, nastavio Kaba sa linije za slobodna bacanja, a Nikola Rebić trojkom postavio 18:19 na kraju prve četvrtine.

Druga deonica počela je trojkom Gudurića, ali se nastavilo igrom koš za koš. Bjelica je realizovao slobodna bacanja, Novak je položio na drugoj strani, pre nego što su Dangubić i Lešić razmenili po trojku. Novak je svojim karakterističnim šutem pogodio sa distance za 26:28.

Izabranici Dejana Milojevića nastavili su dobrom odbranom da muče protivnike, a Radonjiću nije pomoglo ni uvođenje Rakićevića i Dobrića. Mega je otišla na +4, ali je Dion Tompson sa dva lagana koša izjednačio na 32:32.

Ušlo se u nešto sporiji ritam koji je Novak presekao trojkom sa više od osam metara, ali je brzo Mitrović smanjio pogotkom sa poludistance. Momci iz Sremske Mitrovice su novim košem van linije 6,75 ponovo stigli do četiri poena prednosti.

Ipak Spasojević je promašio novi pokušaj, Tompson je bio precizan jednom, drugi put nije uspeo nakon ofanzivnog skoka, pa Mega na odmor odlazi sa minimalnom prednošću – 36:38.

’Crveno-beli’ su nastavak otvorili nešto agresivnijom odbranom i to im se odmah isplatilo preokretom i vođstvom. Precizni su bili Kuzmić i Volters, posle čega je usledio odgovor Lešića i treća lična greška za Lazića.

Nastavilo se sa rezultatskom klackalicom u hali ’Aleksandar Nikolić’, ekipe su se smenjivale u prednosti, a Sava Lešić je bio onaj igrač koji je uvek uzvraćao trojke, što je učinio i posle pogotka Simonovića.

Zvezda je često gurala loptu pod koš i konstantno stizala prednost momaka u roze dresovima, ali je Čačnar ubacio novu trojku za 49:52. U međuvremenu, Simonović je morao da izađe zbog obilnog krvarenja iz nosa, što je posledica duela sa Spasojevićem.

Domaćin se ekspresno vratio sa linije bacanja, potom je ritam malo ubrzan, što je odovaralo gostima, ali je aktuelni srpski i regionalni šampion nastavio sa igrom iz reketa. Poslednji napad Zvezda je realizovala sekund pre kraja i došla do minimalnog vođstva pred poslednjih 10 minuta – 58:56.

Ognjen Dobrić je poenima zatvorio treću, a otvorio četvrtu četvrtinu, pa je Milojević zatražio tajm aut, iako je prošlo samo nešto više od desetak sekundi.

Mega je počela da greši nešto više nego inače, što je njihov nekadašnji član Nemanja Dangubić i te kako iskoristio. Prvo je pogodio za tri uz zvuk sirene, a onda izveo potez utakmice i zakucao za 65:58.

Tada je viđen jedan od najčudnijih poseda ove sezone jer je Zvezda zaradila četiri faula za dvadesetak sekundi i izašla iz bonusa. To nije mnogo uticalo na rezultat jer je Dangubić ubacio još jednu trojku, a Bjelica lagano položio za 70:64.

Međutim, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima jer se Mega opet vratila – trojka Rebića, polaganje Lešića za -1.

Opet se igralo koš za koš, odgovornost u redovima Zvezde preuzeo je Bjelica, imao važnih 2+1, a Mega priključak držala trojkama Leđića i Rebića, ali je krilo gostiju promašio dodatno bacanje za izjednačenje.

Jaramaz nije iskoristio sledeći napad, ušlo se u penal završnicu, posle koje je Zvezda ipak izašla kao pobednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve