Nova vest
Košarka

Nedelja, 05.03.2017.

21:00

Zvezda bez problema "slomila" FMP

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP 84:76 u meču bez rezultatskog značaja u 25. kolu regionalne ABA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda bez problema

"Panteri" su dobro parirali Zvezdi u prvom poluvremenu, ali su crveno-beli naizmeničnom serijom trojki bekova i dominacije centara slomili domaćina na prelazu iz trećeg u četvrti period serijom 22:10.

Zvezda je ostvarila 24. pobedu u sezoni, dok je FMP doživeo 15. poraz, ali je ranije obezbedio opstanak u regionalnoj ligi.

Zvezdu su u Železniku predvodili Bjelica sa 17, Lazić sa 16 i Volters sa 15 poena, s tim što je Amerikanac imao i šest asistencija uz četiri skoka.

Dvocifren je bio i Dženkins sa deset poena i šest proigravanja, te po tri skoka i ukradene lopte.

Kod domaćina se istakao Davidovac sa 16 poena i šest skokova, 15 je dodao Bolden uz sedam uhvaćenih lopti, 13 je postigao Lazarević, 11 Ostin uz šest skokova, a Apić dodao deset.

Solidno je odigrao i Ljubičić sa devet poena uz po šest skokova, asistencija ali i izgubljenih lopti.

Zvezda u poslednjem kolu dočekuje Budućnost u meču koji će verovatno biti uvertira u polufinalni duel plej-ofa.

FMP će se od regionalnog takmičenja za ovu sezonu oprostiti u Zagrebu protiv Cedevite.

Tok meča:

Zvezda je otvorila meč sa tri trojke, dve je pogodio Dženkins, ali je FMP uspeo da ispreti crveno-bele poenima Davidovca i Apića, za egal 12:12 posle prvih pet minuta igre. Međutim, Lazić "veže" šest poena, pogodio je jednu trojku, za beg gostiju na 19:14. Posle tajm-auta domaćina Bolden pogađa trojku, za njim Ljubičić sa penala pa FMP se vraća u egal posle prvih deset minuta – 22:23.

Domaćin je dobro parirao Zvezdi i u nastavku meča, na poene Bjelice, Gudurića i Voltersa odgovarali su trojkama Ostin i Bolden, pa je bilo 30:30 posle 15 minuta igre. Uprkos brojnim greškama (15), FMP je pratio crveno-bele koševima Lazarevića, Apića i Kutlešića, ste do same završnice poluvremena. Crveno-beli serijom pet poena, košem Voltersa i trojkom Simonovića odlaze na +6 posle 20 minuta – 38:44.

Nakon serije promašaja na otvaranju drugog poluvremena, Gudurić pogađa trojku za Zvezdu, ali Davidovac i Bolden održavaju FMP u igri. Ubrzo su se razigrali Zvezdini visoki igrači, Mitrović i Kuzmić rešavaju po dva napada i crveno-beli stižu do +9 (55:46). Davidovac trojkom i Osin polaganjem brzo vraćaju FMP na -4, ali Lazić i Dženskin odbijaju napad domaćina. Bio je to poslednji trzaj "pantera" jer Dženkins novim košem donosi Zvezdi dvocifrenu razliku pred poslednji kvartal – 51:62.

Zvezda definitivno rešava pitanje pobednika na otvaranju poslednje četvrtine, serijom poena Voltersa, Mitrovića i Bjelice koji je pogodio trojku, crveno-beli povećavaju prednost na 69:55. Osin i Lazarević sa po dva koša pokušavaju da vrate FMP u život, ali Lazić pogađa novu trojku, potom još jedan koš, a potom zaredom poentiraju Bjelica i Volters za velikih +17 (78:61). Domaćin se ipak ne predaje, predvođen Ljubičićem pravi seriju 15:4 i smanjuje zaostatak na 82:76. Međutim, nisu imali više vremena, pa su očekivano poraženi od Zvezde – 76:84.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve