Nova vest
Košarka

Petak, 24.02.2017.

09:00

Tompson: Želeli smo pobedu zbog Marka

Centar Crvene zvezde Dion Tompson rekao je da je utakmica protiv Galatasaraja u Evroligi bila važna iz mnogo razloga.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Tompson: Želeli smo pobedu zbog Marka
Foto: StarSport

Zvezda je zabeležila 13. pobedu u Evroligi ove sezone, pošto je sa 77:58 savladala Galatasaraj i tako napravila važan korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Amerikanac je istakao da je ubistvo navijača Marka Ivkovića u Istanbulu veoma tužan događaj.

“Bila je ovo važna utakmica iz mnogo razloga. Tim je želeo da napravi korak napred u Evroligi, znali smo da je ovo bila dobra prilika za nas i drugi razlog je Marko. Ono što se pre nekoliko godina desilo je mnogo tužno i bili smo svesni koliko je meč bio važan našim navijačima”, rekao je Tompson.

On je bio veoma zapažen pod obručem – postigao je 10 poena i imao 6 skokova.

“I za mene je bilo izuzetno važno jer sam došao odande. Tamo nisam igrao mnogo, trener nije računao na mene, bilo je mnogo emocija, ali su svi odradili sjajan posao. Ostali smo mirni na terenu i koncentrisani na igru”.

Tompson nije mnogo igrao kod Ergina Atamana, ali je počeo da se vraća u formu od dolaska među ‘crveno-bele’.

“Sve zasluge idu treneru Dejanu, na treninzima radimo naporno, zna kako da koristi igrače i kada da ih ubaci”.

Zvezda je zabeležila 13 trijumf, posle dva poraza, i nalazi se na šestoj poziciji sa mečom više od Panatinaikosa, koji takođe imaju 13. pobeda, od koga ima lošiji međusobni skor.

“Napravili smo veliki korak ka top 8, ali moramo tako da nastavimo. Ne smemo da gledamo previše u budućnost, igramo sa Bambergom sledeće nedelje i to nova šansa da napravimo korak u pravom smeru”, zaključio je Tompson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve