Nova vest
Košarka

Sreda, 15.02.2017.

15:10

Da li je Zvezda favorit pred Kup u Nišu?

Prošle sezone košarkaši Mega Leksa osvojili su Kup Radivoja Koraća u Nišu i tako ušli u istoriju kluba.

Izvor: AG

Autor: AG

Da li je Zvezda favorit pred Kup u Nišu?
Starsport

Ekipa Dejana Milojevića je u finalu savladala Partizan i tako potvrdila priču da u mečevima na jednu pobedu nema velikih favorita.

Iako su mnogi videli Crvenu zvezdu prošle sezone kao najvećeg favorita za osvajanje trofeja, oslabljeni crveno-beli izgubili su od Partizana u polufinalu.

Slična situacija je i pred ovaj Kup. Zvezda igra dominantno u ABA ligi i blista u Evroligi, ali će u Nišu najverovatnije biti bez nekoliko važnih igrača.

Nemanja Dangubić sigurno neće igrati, dok su Milko Bjelica i Nejt Volters pod znakom pitanja. Uz to, Zvezdin paklen ritam u Evroligi i ABA ligi ostavio je posledice i na nosiocima igre Stefanu Joviću i Ognjenu Kuzmiću.

„Svi pičaju o Crvenoj zvezdi i Partizanu. Mislim da Mega Leks mnogima tu može da pomrsi račune. Zvezda je oslabljena neigranjem pojedinih bitnih košarkaša“, reči su Milana Gurovića pred start Kupa.

Ono što Zvezdi može da ide u prilog što na papiru ima najlakši raspored. U četvrtfinalu crveno-beli igraju sa ekipom Vršca, a u slučaju pobede rival će im biti FMP ili subotički Spartak.

Teško je očekivati da ekipe iz KLS mogu da iznenade, pa je pitanje da li Mega Leks može da ponovi sjajan nastup iz prošle sezone, ili će Partizan posle tri godine osvojiti prvi trofej?

Crno-beli ove sezone igraju sasvim dobro na oba fronta i već su pokazali da mogu da pobede najvećeg rivala pošto su jedina ekipe u regionu koja je to učinila.

I Aleksandar Džikić je tokom sezone imao mnogo problema sa povredama i izostancima, ali pred start Kupa probleme sa povredama imaju ’samo’ Kenan Karahodžić i Frenk Robinson pa bi Partizan trebalo da spremno dočeka Kup.

Partizan u četvrtfinalu igra protiv Dunava, a ako sve bude bilo prema očekivanjima u polufinalu će na boljeg iz duela Mega Leks – Dinamik.

’Mali veliki klub’ ove sezone ne igra kao prošle kada je čak stigao do finala ABA lige i do prvog trofeja u istoriji kluba.

Mnogo veća očekivanja, još mlađi tim i dodatno takmićenje (FIBA LŠ) doneli su rezultatski pad u ABA ligi, ali Mega u poslednje vreme igra sve bolje i biće sigurno uz ’večite’ najveći favorit za osvajanje Kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu