Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.02.2017.

12:33

Šou Džikića: Razumeo sam deo pesme o Olimpijakosu

Praznik ljubitelja “crno-belih“ boja u Solunu pripao je košarkašima Partizana, a na konferenciji za medije svoj šou imao je trener srpskog vicešampiona.

Izvor: SV

Autor: SV

Šou Džikića: Razumeo sam deo pesme o Olimpijakosu
screenshot

Košarkaši Partizana su savladali “bratski“ PAOK sa 76:74 u prvoj rundi nokaut faze FIBA Lige šampiona, a revanš meč će se igrati u Beogradu.

Utakmicu je obeležila fenomenalna atmosfera koju su napravili navijači oba tima, a to nije promaklo Aleksandru Džikiću, koji je se na konferenciji za medije posebno osvrnuo na taj detalj.

“Mnogo imam da vam kažem... Želim da se zahvalim organizaciji PAOK, od predsednika do navijača. Tražili smo da dođemo dan ranije, rekli su – može, tražili smo da imamo trening, rekli su – može, tražili smo veći broj članova ekspedicije, rekli su – može... Od početka do kraja – visoka klasa...“, istakao je Džikić.

Slušajući pitanje grčkog novinara, na grčkom jeziku, Džikić je samo klimao glavom i potom odgovorio, pre nego što je dobio prevod od portparolke domaćeg tima:

“Da, imam problem da nađem dovoljno veliku odeću, ako je to bilo pitanje... Ne bih bio u ovakvom raspoloženju da smo izgubili..."

Još jedno pitanje na grčkom jeziku “zbunilo“ je Džikića, te se on obratio portparolki solunskog tima.

“Da li je pitao o hrani?“, na šta je dobio odgovor:

Ne, pitao je o pesmama“, s obzirom na to da je Džikić nešto ranije pomenuo dobru atmosferu na tribinama i činjenicu da je čuo neke poznate melodije, ali uz pratnju teksta na grčkom, a ne srpskom jeziku, kako je navikao.

Neću da pevam... Bolje nemojte... Apsolutno nisam razumeo šta pevaju, ali mi se sviđa. Razumeo sam onaj deo o Olimpijakosu“, naveo je Džikić i izazvao veliki smeh u konferencijskoj sali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve