Nova vest
Košarka

Utorak, 24.01.2017.

21:15

Zvezda živi svoj san, pala i Baskonija!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju Baskoniju 87:69 u 19. kolu Evrolige.

Izvor: mn

Autor: mn

Zvezda živi svoj san, pala i Baskonija!
Starsport

Crveno-beli su nastavili sa sjajnim partijama i upisali šestu uzastopnu pobedu u elitnom takmičenju.

Ekipa Dejana Radonjića sada ima skor od 11 pobeda i osam poraza, a Baskonija je pretrpela tek drugi poraz na svom terenu za 11/8. Zvezda se revanširala španskom timu za poraz u prvom delu sezone, koji je u Beogradu slavio sa sedam razlike.

Jedan od najzaslužnijih za trijumf Zvezde bio je Marko Simonović sa 23 poena (6/9 za dva, 3/6 za tri, 2/2 slobodna bacanja) i pet skokova. Stefan Jović je imao 18 poena (6/7 za dva, 2/4 za tri) 12 asistencija, četiri ukradene i samo jednu izgubljenu loptu.

Ognejn Kuzmić imao je 11 poena i šest skokova, a Volters je dodao 9.

Kod poraženih, kojima je ovo tek drugi poraz kdo kuće u Evroligi ove sezone, Larkin je imao 16 poena, a 12 Tili, međutim nisu imali podršku ostalih saigrača.

Zvezda je odigrala jednu od najboljih utakmica ove sezone. Vodila je od početka do kraja meča, a već u prvoj četvrtini je stekla dvocifrenu prednost. Ta razlika je početkom drugog poluvremena iznosila i 28 poena razlike, 62:34. Baskonija je u poslednjoj četvrtini uspela da priđe na 12 poena zaostatka serijom 9:0, ali je taj nalet definitivno odbio Marko Simonović trojkom za 77:60. Crveno-beli su posle toga samo povećali prednost i ostvarili vredan trijumf.

Tok meča.

Zvezda je veoma dobro počela meč, sigurna je bila u odbrani, a sa nekoliko brzih poena u napadu, preko Simonovića i Mitrovića stigla do 8:2. Nemoćna je bila Baskonija pored Zvezdine odbrane, a to je u napadu dobro iskorišćeno pa Jović postiže pet vezanih poena. Srpski tim odlazi na plus 9 posle četiri minuta igre – 15:6.

Zvezda je u napadu bila sve sigurnija i Baskonija je počela da pogađa, posebno posle ofanzivnih skokova.

Igrala se brza košarka na obe strane, uz po nekoliko grešaka, ovakav ritam više je odgovarao crveno-belima. Ekipu Dejana Radonjića je služio šut za dva poena (10/12). Napravili crveno-beli su seriju 6:0 i prvi put stekli dvocifrenu prednost, uz zvuk sirene na kraju prve četvrtine poenima Voltersa – 25:15.

Na početku druge četvrtine Zvezda je otišla na plus 13, a posle jedne ukradene lopte u kontranapadu blokiran je Volters. Larkin postiže trojku, međutim crvenop-beli su se potpuno razigrali, prvo je Volters vratio trojku, a onda je Dženkins uklrao loptu i bio precizan van linije 6.75, za 36:20.

Baskonija je bila u sve većim problemima, mnogo je bilo grešaka u napadu, a u odbrani bila je bez rešenja. Gudurić i Simonović šokirali su protivničke igrače i navijače jer su odveli svoj tim na preko 20 poena prednosti 43:20. Trojkom je domaći tim malo presekao nalet rivala, precizan je bio Boboa. Gudurić je napravio faul kada je poene postigne Hanga, ali je on promašuje dodatno slobodno bacanje.

Baskonija je bila potpuno van ritma, a Zvezda je preko Tompsona zaključila savršeno poluvreme i na odmor otišla sa plus 23 – 50:27.

U prvih 20 minuta Zvezda je imala šut za dva poena 15/20, Simonović je predvodio svoj tim sa 14 poena (4/4 za dva, 2/4 za tri). U odbrani je skupljala skoro sve lopte posle promašaja rivala, pogodila pet trojki iz 11 pokušaja i bila bez promašaja sa slobodnih bacanja.

Boboa i Larkin su pokušavali da razbude svoj tim na početku drugog poluvremena, ipak Crvena zvezda ima spreman odgovor na svaku eventualmnu pretnju Baskonije koja je bila sve nervoznija, gubila je sve više lopti. Jović je bio raspoložen i da ga pogađa i da asistira, ali i da krade lopte i njegov tim polako grabi ka 30 poena prednosti – 62:34.

Zvezda je posle velike prednosti razumljivo malo opustila ritam utakmice, Baskonija jeste dobila treću četvrtinu sa 22:20, ali crveno-beli i dalje imaju veliku prednost – 70:49.

Zvezda je pomalo opušteno ušla u poslednju četvrtinu, igrala je duge napade koje nije koristila, pa je Baskonija serijom 9:0 prišla na samo minus 12 (70:58), ali su crveno-beli pravovremenom reakcijom uspeli da pobegnu da bezbedno rastojanje četiri i po minuta pre kraja (81:61).

Baskonija je bila bezidejna u napadu u nastavku i bukvalno poklanjala Zvezdi lopte, koja je stigla do velike pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

787 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve