Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.12.2016.

18:40

Novogodišnji poklon: Zvezda srušila prvaka Evrope!

Košarkaši Crvene zvezde okončali su godinu punu velikih rezultata čudesnom pobedom protiv prvaka Evrope!

Izvor: B92

Autor:B92

Novogodišnji poklon: Zvezda srušila prvaka Evrope!
Starsport

Ekipa Dejana Radonjića je odigrala još jedan fantastičan meč i pobedila je pred više od 18.000 navijača u Kombank areni CSKA u 15. kolu Evrolige rezultatom 78:67

Od početka do kraja utakmice Zvezda je u potpunosti nadigrala ubedljivo najjači tim Evrope koji nijednom nije vodio. U istom ritmu u kojem je srušila Real Madrid i Makabi, Zvezda je otvorila duel sa CSKA i do kraja je uspela da odbije sve nalete gostiju.

Koliko je Zvezda od starta igrala dobro pokazuje i podatak da je Dimitris Itudis već posle četiri minuta promenio kompletnu petorku. Počelo je sa 13:0, posle 10 minuta je bilo 27:14, pa su velike zvezde poput Teodosića, De Koloa, Hajnsa i ostalih igrača CSKA delovale pogubljeno u pojedinim trenucima pokušavajući da isprate ritam crveno-belih.

CSKA je u nekoliko navrata pokušao da se vrati u meč, ali Zvezda je imala odgovor za sve i na kraju je ostvarila najveću pobedu od kada je na klupi trener Dejan Radonjić.

Ognjen Kuzmić odigrao je briljantno, posebno je bio dobar u drugom poluvremenu kada je bilo najpotrebnije, a završio je sa 16 poena i 10 skokova. Dženkins ga je pratio sa 11 poena (sve u prvom delu), 3 skoka, 6 asistencija i neverovatnih 6 ukradenih lopti.

Simonović je dodao 14 poena i 3 skoka, a Volters se probudio u poslednjoj deonici i prelomio je meč sa 9 poena, 2 skoka i 1 asistencijom. Nemanja Dangubić je dodao 7, a Jović 6 poena i 5 skokova. Kod gostiju Voroncevič je bio sjajan sa 21 poenom i 5-9 za tri, a Džekson je imao 10 poena i 8 asistencija.

Ipak, Zvezda je uspela da zaustavi Teodosića (6 poena i 4 asistencije), kao i De Koloa (6 poena i 2 skoka).

Zvezda na pola sezone u Evroligi ima fantastičnih 7-8, dok je CSKA na čelu tabele pretrpeo tek treći poraz u sezoni.

Tok meča pratite na našem sajtu:

Zvezda je nošena fantastičnim navijačnjem pune Kombank arene počela veoma agresivno, pa je i CSKA u prvih 120 sekundi delovao kao neki prethodni Zvezdini rivali.

Tajm-aut Itudisa na 6:0. Luka Mitrović je otvorio poenima preko Hrijape, a potom su poentirali Jović i Dangubić. Posle tajm-auta Zvezda je nastavila da blista, a trojku za 9:0 pogodio je Dženkins.

Usledila je nova kontra i koš Dangubića za 11:0, a posle četiri minuta Itudis je napravio atipičan potez i zamenio celu petorku, a CSKA je poentirao tek posle pet! minuta kada je trojku za 13:3 ubacio Teodosić.

Veoma raspoloženi Dangubić ubacio je trojku iz ćoška za 16:3, a CSKA je do poena došao preko Hajnsa pod košem - 16:7. Nije se međutim Zvezda pokolebala i nastavila je da gazi rivala.

Simonović je ubacio trojku iz prvog šuta za 23:9, a na drugoj strani je uzvratio Voroncevič za 25:14. Posle prvih deset minuta Zvezda je vodila sa 27:14, a utisak je da je prednost mogla da bude čak i ubedljivija.

Ipak, na samom startu drugoe deonice CSKA je pokazao svoju snagu. Za 80 sekundi ruski tim napravio je seriju 6-0, pa je Radonjić reagovao taj-autom.

Teodosić je ubacio trojku preko ruke Lazića za 31:27, a onda je važne poene postigao Gudurić u kontri - 34:27. Nisu crveno-beli popuštali iako su gosti zaigrali u punom kapacitetu.

Gudurić je iznudio nekoliko faulova, odbrana je bila na nivou, pa je Zvezda uspevala da održi kakvu-takvu prednost. U 17. minutu je bilo 38:30, a onda je publika pozdravila i jedan napad Moskovljana koji je istekao bez pravog rešenja.

Posle nešto mirnijeg perioda u finišu prvog dela Zvezda je ponovo dodala gas. Odbrana je naterala Moskovljane na nekoliko izgubljenih lopti, pa je posle poena Dženkinsa u 19. minutu bilo 46:32. Džekson je smanjio na 46:34, a Čerls Dženkins je sa linije slobodnih bacanja zaokružio neverovatno poluvreme Zvezde - 48:34.

Dženkins je ubacio 11, Dangubić i Simonović po 7, a Kuzmić 6 poena u prvih 20 minuta.

Ništa se ni početkom drugog poluvremena nije promenilo. Zvezda je nastavila sa strpljivom igrom u napadu i veoma dobrom odbranom. Kuzmić je izluđivao goste, pa je brzo postao prvi strelac Zvezde - 60:46 u 26. minutu.

Voroncevič je bio igrač koji je održavao CSKA u životu, a posle njegove četvrte trojke i poena Džeksona tajm-aut je pozvao Radonjić - 60:51.

Delovalo je da Zvezda gubi energiju u finišu treće četvrtine, ali je uspela da održi dovoljno dobar nivo u odbrani i tako zadrži i prednost. U samom finišu Gudurić je poentirao u kontri za 64:56 posle 30 minuta.

Početkom poslednje deonice Teodosić i De Kolo su preuzeli loptu u svoje ruke, a igrači CSKA su u pojedinim trenucima na silu pokušavali da dođu do preokreta.

Zvezda to nije dozvolila i uspevala je da u prva četiri minuta poslednjeg kvartala sačuva prednost. Važnu trojku ubacio je Volters za 67:58 na šest minuta do kraja.

Usledila je i dvojka Voltersa, a onda je Simonović podigrao Arenu na noge poenima uz faul za velikih 72:58 na pet minuta do kraja. Usledio je tajm-aut Itudisa i odgovor CSKA.

Novu trojku ubacio je Voroncevič i Moskovljani su ponovo bili u igri - 72:61. Ipak, CSKA nije imao snage u finišu za blistavu igru Zvezde. ODbrana i sjajna publika još jednom su odradili svoj posao i utakmica je okončana u velikom stilu za veliku pobedu crveno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

632 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu