Nova vest
Košarka

Sreda, 12.10.2016.

10:30

Nova era Evrolige – korak ka NBA

Posle 16 godina eksperimentisanja s brojem učesnika i sistemom takmičenja, Evroliga ulazi u novu eru.

Izvor: AK

Autor: AK

Nova era Evrolige – korak ka NBA
Foto: StarSport

Prvi čovek Žordi Bertomeu kaže da su se ostvarili višedecenijski snovi vlasnika, direktora, trenera, igrača, novinara.

Samo 16 ekipa ima tu čast da bude deo početka nove evropske klupske košarkaške priče, u kojoj će kao i u većini stvari u životu najbogatiji imati glavnu reč.

Iako je i dalje apsolutna nepoznanica kako će sve to da izgleda posle dugogodišnjeg igranja kroz 3-4 faze, izvesno je da bi najviše trebalo da profitiraju navijači, jer će od prve do poslednje utakmice imati priliku da uživaju u konstantnim okršajima najboljih klubova Starog kontinenta.

Za razliku od prethodnih sezona, žreb više nema bitnu ulogu u raspodeli odnosa snaga, već će isključivo parket presuđivati ko je bolji od koga i na kraju odlučiti ko je baš najbolji.

Čast Srbije će četvrtu godinu u nizu braniti Crvena zvezda, koja ima znatno manje ambicije nego prethodne sezone, ali koja je svakako spremna da priredi spektakl svojim navijačima.

Osim crveno-belih, Srbiju će predstavljati još osmorica naših košarkaša – Miloš Teodosić (CSKA), Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić (obojica Fenerbahče), Milan Mačvan, Miroslav Raduljica (obojica Emporio Armani), Vladimir Micov (Galatasaraj), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Stefan Peno (Barselona).

Više o svakom timu u našoj temi Nova era Evrolige – korak ka NBA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve