Nova vest
Košarka

Četvrtak, 06.10.2016.

18:45

ABA: FMP dobio Krku, Cedevita slomila MZT

Košarkaši FMP-a i Cedevite ostvarili su pobede u prvim mečevima trećeg kola regionalne ABA lige.

Izvor: AK

Autor: AK

ABA: FMP dobio Krku, Cedevita slomila MZT
Foto: Krka/Drago Perko/kosarka.si

FMP je slavio protiv Krke 70:61 u Novom Mestu, pre svega zahvaljujući sjajnoj odbrani i odličnom šutu u završnici meča.

MZT je dugo odolevao u Zagrebu, ali je Cedevita slomila makedinski tim u poslednjoj četvrtini i stigla do ubedljivih 82:61.

Nakon +5 za Krku u prvih deset minuta, FMP preokreće rezultat do poluvremena, a onda sjajnom odbranom u trećem periodu (primio svega šest poena), uvećava prednost.

Raspoloženi Lazarević dabl-dabl učinkom odvodi "pantere" na dvocifrenu razliku sredinom poslednjeg kvartala, ali domaćin uspeva da zadrži rezultatski priključak do završnih minuta.

Ipak, kapiten FMP-a Filip Čović (9p, 5as) posle četiri promašaja konačno pogađa dve trojke i prelama meč u korist srpskog tima.

Najefikasniji u timu iz Železnika bio je Apić sa 13 poena, Lazarević je dodao 12 uz 13 skokova, a 12 je ubacio i Žižić, uz 7 asistencija i 6 uhvaćenih lopti.

Krku je predvodio Čebular sa 17 poena (5 trojki), 12 je dodao Dimec uz 8 skokova, dok je dabl-dabl zabeležio Rebec sa 11 poena i 10 asistencija, pogodio je dve brze trojke dva minuta pre kraja, ali nije uspeo da pokrene seriju Krke za preokret.

Cedevita je vodila od starta meča protiv MZT-a, imala je +7 posle prvih deset minuta, +6 na poluvremenu, ali nije uspevala da prelomi meč.

Tek u poslednjem periodu Makedonci gube korak, padaju u odbrani i Zagrepčani sa 26 poena rešavaju duel.

Istakao se Miro Bilan sa 21 poenom i 8 skokova, a sjajni su bili još Skoti Hopson sa 17 poena i 6 uhvaćenih lopti, Luka Babić sa 15 poena i 8 asistencija, te Karlo Žganec sa 12 poena, 9 skokova i 5 proigravanja.

Najbolji u gostujućem timu je bio Šarlon Kluf sa 16 poena, 7 skokova i 6 asistencija, a dostojno ga je pratio samo Marko Simonovski sa 15 poena i 5 uhvaćenih lopti.

Potpuno je razočarao Džeremaja Mesi sa svega jednim poenom. Cedevita je ostvarila prvu pobedu u sezoni, dok je MZT doživeo treći poraz u nizu.

FMP će u četvrtom kolu dočekati Igokeu, dok će Krka gostovati u Podgorici ekipi Budućnosti. S druge strane, Cedevita će dočekati Zadar, dok MZT igra protiv Cibone.

ABA liga, 3. kolo:
Cedevita – MZT 82:61
Krka – FMP 61:70
Zadar – Crvena zvezda
Mega Leks – Budućnost

Petak:
Igokea – Union Olimpija
Partizan – Cibona
Mornar – Karpoš

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu