Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.10.2016.

20:55

Zvezda trojkama i odbranom uništila Cedevitu

Košarkaši Crvene zvezde mts su u drugom kolu ABA lige, na svom parketu u dvorani "Aleksandar Nikolić" ubedljivo savladali Cedevitu – 88:64.

Izvor: SM

Autor: SM

Zvezda trojkama i odbranom uništila Cedevitu
StarSport

Najjefikasniji u timu Dejana Radonjića bio je Marko Simonović sa 16 poena, od toga četiri trojke, ali je bez dileme najbolji pojedinac u redovima šampiona ABA lige bio plejmejker Stefan Jović, sa 16 asistencija.

Pored Simonovića, dvocifreni učinak imali su Čarls Dženkins (15p, 2/3 za tri) i Milko Bjelica (10p), a blizu tome bili su Nikola Rebić sa 9 i Ognjen Kuzmić sa 8 poena.

Svi košarkaši Zvezde su se upisali u strelce u meču koji će se pamtiti po fantastičnoj šuterskoj predstavi izabranika Dejana Radonjića, pošto su ubacili 14 trojki iz 30 pokušaja.

Sa druge strane, u ekipi Cedevite jedini na visini zadatka bio je Džanan Musa, koji je upisao 12 poena, Rašad Džejms je ubacio 11, a Karlo Žganec poen manje.

Košarkaši Zvezde su potpuno dominirali tokom celog toka utakmice, ni u jednom momentu Cedevita nije pokazala da može da mi parira.

Jović je fenomenalno dirigovao igrom šampiona regionalnog takmičenja, a u defanzivnom segmentu je domaći tim bio toliko jak da zagrebačka ekipa nikako nije mogla da nađe način da se približi košu, ali ni da pronađe način za otvoren šut sa distance.

Zvezdi je ovo druga pobeda u sezoni, dok je Cedevita posle poraza od Budućnosti upisala još jedan neuspeh. Zvezda u narednom kolu, već u četvrtak, gostuje Zadru, dok Cedevita dočekuje MZT iz Skoplja.

Tok meča:

Trener domaće ekipe Dejan Radonjić meč je počeo sa petorkom koju su činili Ognjen Kuzmić, Nemanja Dangubić, Luka Mitrović, Stefan Jović i Čarls Dženkins, dok je Veljko Mršić na teren izveo Dejvida Stoktona, Skotija Hopsona, Luku Babića, Marka Arapović, Mira Bilana.

Na samom startu, Luka Mitrović je pogodio horogom sa devet metara u poslednjim sekundama napada, ali je sudijska trojka procenila da kapiten domaćih nije uputio šut pre isteka vremena.

U naredna dva napada, igrači jednog i drugog tima imali su odlične odbrane. Posle pet minuta igre usledila je serija od 9:0 za crveno bele, trojka Stefana Jovića, a potom je zakucao i kapiten crveno-belih, posle odličnog proigravanja reprezentativnog plejmejkera.

Dangubić je zatim bio precizan i vezao dva slobodna bacanja za seriju od 11:0. Prvi faul u domaćem timu napravio je Branko Lazić, poene za Cedevitu je upisao Filip Krušlin koji je realizovao dva slobodna bacanja.

Za osam minuta igre Cedevita je ubacila samo jedan poen iz igre, a Zvezda je imala prvu dvocifrenu prednost neposredno pred kraj četvrtine - 15:4. Poslednji napad imali su igrači crveno- belih, Marko Simonović je promašio, a rezultat posle prvih deset minuta je bio 15:7.

U drugoj četvrtini Cedevita je veoma brzo dala koš iz igre, ali je Rebić, postigao trojku za 18:9. Rašad Džejms je imao spektakularno zakucavanje kojim je smanjio prednost Zvezde.

Gostujući tim je bio na pragu potpunog priključka, međutim mladi plej beogradskog kluba je iskoristio brzinu, napao licem Mirzu Begića, pogodio uz faul, a zatim i realizovao slobodno bacanje. Njegovim ritmom nastavio je Milko Bjelica, ponovo je "žrtva" bio Begić, a već u sledećem napadu najveće pojačanje Zvezde je pogodilo trojku za 26:17.

Domaći tim je trojkom srpskog reprezentativca Marka Simonovića dostigao prednost od deset poena, i to je bila četvrta trojka crveno-belih. Dva minuta pre kraja druge četvrtine, Zvezda je pogotkom Bjelice van linije 6,75, te slobodnim bacanjima Dženkinsa napravila najveću prednost - za plus 12, 35:23.

Amerikanci iz redova Cedevite su pokrenuli gostujući tim, Džejms je realizovao kontranapad, a Hopson konačno pogodio, posle katastrofalne šuterske serije u prvoj utakmici sezone protiv Budućnosti. Seriju je nastavio i Džanan Musa, ali je odgovor stigao od Dženkinsa. Ipak, gosti nisu dozvolili Zvezdi da ponovo stekne dvocifrenu prednost, pa se na "veliki odmor" otišlo sa viškog od šest poena na računu branioca titule šampiona ABA lige - 38:32.

Zvezda je u drugom poluvremenu nastavila seriju i stekla prednost od 8:0, uz trojke Dženskinsa i Simonovića, a deseta trojka za domaći tim, naterala je Veljka Mršića da zatraži prvi tajmaut u trećoj četvrtini 54:35.

Tim Dejana Radonjića stekla je prednost na +21 uz odličan prodor Dženkinsa uz faul Begića. Nemanja Dangubić je napravio nesportski faul nad Musom, koji je sa osam poena najbolji igrač hrvatskog kluba. Samo dva minuta pre kraja treće četvrtine i Rašad Džejms je zaradio nesportski faul, što je bio ukupno četvrti u trećoj četvrtini. Precizan na slobodnim bacanjima bio je Branko Lazić za plus 20 - 64:42. Uz dva slobodna bacanja Dangubića Zvezda je završila treću četvrtinu sa 22 poena viška i rešila pitanje pobednika - 66:44.

Napadački je Cedevita bila bez rešenja i u nastavku meča, pokušavali su da smanje prednost i trojkom Rašada Džejmsa, koja je bila i prva pogođena posle 30 minuta igre, ali su Marko Gudurić i Rebić šutevima izvan 6.75 ponovo terorisali hrvatski tim 74:51. Do kraja 4/4 , domaći tim je nastavio sa sjajnom igrom, pa su u igru ušlii mladi Boriša Simanić koji je bio osmi igrač koji je šutrao za tri, dok je priliku dobio i novajlija Ognjen Dobrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

246 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve