Nova vest
Košarka

Utorak, 23.08.2016.

22:10

Belgijanci bolji od CG, BiH i Makedonije

Evropske reprezentacije spremaju se za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a zanimljiv prijateljski turnir odigran je u Skoplju.

Izvor: AK

Autor: AK

Belgijanci bolji od CG, BiH i Makedonije
Foto: EPA/VALDA KALNINA

Po dve pobede uz poraz ostvarile su Belgija i Crna Gora, a po jedan trijumf imali su domaćin Makedonija te Bosna i Hercegovina.

U odlučujućem meču Belgijanci su savladali Crnogorce 87:81 posle produžetka, predvođeni Maksimom de Zeuvom sa 15 i Žan-Markom Mvemom sa 10 poena, dok su Nikola Vučević i Bojan Dubljević postigli po 16 za rivala.

Crnogorci su predvođeni raspoloženim Vučevićem poveli 23:16, to su uvećali do 12, za 56:44 sredinom treće četvrtine, međutim De Zeuv i Mveva su se raspucali u finišu i režirali preokret na 77:75, pred poslednji minut.

Dubljević je izjednačio pre isteka poslednje sekundi i doneo produžetak. Međutim, u dodatnih pet minuta Belgijanci su ograničili Crnogorce na svega četiri poena za obećavajuću pobedu pred kvalifikacije.

"Ovaj turnir je bio odličan test za nas, igrali smo protiv tri veoma jaka protivnika. Izgubili smo finalnu utakmicu, ali bolje što se to dogodilo sada nego u kvalifikacijama. Bili smo oslabljeni neigranjem Suada Šehovića", rekao je Dubljević koji će u izostanku saigrača biti kapiten CG tokom kvalifikacija.

U meču za treće mesto BiH je bila bolja od domaćina 75;69, a dominirao je Mirta Teletović sa 26 poena, 9 skokova i 4 asistencije. Pratio ga je Nemanja Gordić koji je zamalo ostvario tripl-dabl, imao je 10 poena, 9 skokova i 8 asistencija.

U prvom kolu Belgija je savladal BiH 73:67 sa 22 poena De Zeuva, dok je Jusuf Nurkić ubacio 13 uz 7 skokova za "Zmajeve", dok je Vučević predvodio CG sa 19 poena i 10 skokova za trijumf nad Makedonijom sa 77:73.

U drugom kolu Makedonci su se oporavili i dobili Belgiju 72:67, a blistala su braća Stojanovski, Vojdan je ubacio 25 poena uz 8 skokova, dok je Damjan dodao 20 poena uz 5 uhvaćenih lopti.

U drugom meču Vučević sa 15 i Derek Nidam sa 13 poena nosili su Crnu Goru do 78:68 protiv BiH, uprkos 24 poena Teletovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve