Nova vest
Košarka

Sreda, 29.06.2016.

08:27

"Nisu svi koji misle da su sigurni baš sigurni"

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je tim mora "apsolutno koncentrisano" da uđe u kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Izvor:

Autor:

StarSport

"Jedna solidna, dobra utakmica, odbrambeno izuzetno jaka. Ozbiljno smo odgovorili na zahteve koje smo imali pre meča, pre svega u skoku i kontroli skoka. Imali smo dobru agresivnost s loptom. Fali nam još malo saradnja, ali to je normalno za ovaj stepen priprema. Zajedno idemo kroz ovaj proces i tako ćemo igrati do kraja turnira, a nadam se da ćemo i posle njega imati šansu", rekao je Đorđević.

Srbija je u Areni pobedila Grčku 91:76, u poslednjoj proveri pred start kvalifikacionog turnira za Rio u istoj hali, koji će trajati od četvrtog do devetog jula.

"Ozbiljnost kojom prilazimo utakmicama i turnirima moramo da dignemo i van utakmica i turnira. Apelujem javno na sve nas da apsolutno koncentrisano i odmorno i sigurno, s velikom željom udjemo u predstojeći turnir", kazao je selektor.

Svoje prve seniorske minute dobili Rade Zagorac, Marko Gudurić i Nemanja Dangubić.

"Uspeli smo da pružimo neke minute igračima koji nisu do sada imali priliku. Ne mogu da ne budem zadovoljan kako su odigrali svoje role i uloge. Imali su veliku želju i srčanost. Moramo to da pretočimo u prvu pobedu na terenu, ništa drugo", rekao je Đorđević.

Nikola Jokić je bio najefikasniji u timu, a selektor je kazao da se dvadesetjednogodišnjak na pravi način priključio reprezentaciji.

"On je na pravi način ušao u reprezentaciju, s bistrom glavom i pokušava da što pre prilagodi svoje kvalitete našim potrebama, za koje ne kažem da su bolje ili gore. On je jako inteligentan, svi su ga dobro prihvatili. Dobijamo jako mnogo od njega, možda čak i više nego što sam očekivao. Samo želim da igrači ne postave sebi prevelika očekivanja, jer to može da ih ukoči. On mora da bude miran i da nastavi ovako", rekao je Đorđević.

Selektor je kazao da će spisak skratiti na 12 imena na dan turnira, ili dan pre ako tako pravila zahtevaju.

"Borba za 12 je svakodnevna za sve njih. Nisu svi koji misle da su sigurni baš sigurni. Sve se meri, sve se pazi. Ovo je ozbiljna sredina koja je gradjena poslednjih 50 godina", rekao je Đorđević.

Selektor je kazao da Nemanja Bjelica još nije zdrav, kao i da će Milan Mačvan morati još sedam dana da nosi longetu, ali da su obojica u timu i da rade po individualnim programima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d