Nova vest
Košarka

Utorak, 21.06.2016.

20:27

Marković presudio, Srbija slavila u Bersiju!

Košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je započela pripreme za olimpijski kvalifikacioni turnir.

Izvor: B92

Autor:B92

Marković presudio, Srbija slavila u Bersiju!
Starsport

Ekipa Aleksandra Đorđevića je u izuzetno borbenoj utakmici pobedila Francusku u bersiju sa 79:77.

Vicešampion sveta uspeo je da nadoknadi 15 poena minusa u drugom poluvremenu iako je igrao u tom periodu bez Miloša Teodosića i Nikole Jokića. Teodosić praktično celo drugo poluvreme nije igrao posle tehničke greške koju je napravio, a Jokić je na debiju za Srbiju isključen posle koškanja sa Ažinsom. U samom finišu preokret su doneli Štimac, Kalinić, Marković i Jović, a Stefan Marković je 50 sekundi pre kraja rešio meč trojkom sa devet metara,

Ipak, Srbija je i bez njih uspela da ostvari trijumf i na najbolji mogući način počne pripreme. Blistao je Bogdan Bogdanović sa 25 poena i 3 skoka, 11 poena dodali su Raduljica i heroj Marković, 9 je imao Jokić, a 8 Kalinić. Kod domaćina, Dijao je ubacio 14, De Kolo 12, a Parker 10 poena.

Selektor Đorđević poveo je 14 igrača u Francusku. Srbija se u Beograd vraća u sredu, a novi duel sa Francuskom odigraće 25. juna u Areni. Poslednju proveru pred start kvalifikacija naš tim će imati protiv Grčke 28. juna.

Tok meča:

Đorđević se odlučio na startu za petorku Marković, Bogdanović, Kalinić, Birčević, Raduljica. Srbija je počela raspucano trojkama Kalinića i Bogdanovića, ali su se Francuzi brzo vratili preko De Koloa i Dijaoa. Posle 10 minuta Francuzi su vodili sa 21:17.

Bogdan Bogdanović igrao je nadahnuto na startu, a tako je nastavio i u drugoj deonici. Pogađao je i za dva i za tri poena i pravio je mnogo problema francuskoj odbrani. Sjajan je bio i Nikola Jokić na debiju za Srbiju, u prvih devet minuta imao je 9 poena i 4 skoka.

Do kraja prvog poluvremena Francuska je zadržala prednost – 40:34. Francuzi su igrali raznovrsno, niko se nije posebno istakao, a na drugoj strani Bogdanović je ubacio 12, a Jokić 9 poena.

Početkom drugog poluvremena Francuzi su počeli da prave razliku, a u 34. minutu Teodosić je dobio tehničku pošto nije bio zadovoljan suđenjem. Francuska je došla do +13 (53:40) i u potpunosti je preuzela kontrolu. Epilog svega je bilo isključenje Ažinse i Jokića.

U finišu treće deonice Srbija je uhvatila priljučak, pa je domaćin vodio sa 62:55 pred poslednju deonicu.

Trojkom Markovića i poenima Štimca i Kalinića Srbija je u 32. minutu smanjila na 64:60 i naterala Kolea na tajm-aut.

Usledila su dva neiskorišćena napada Bogdanovića, a onda je Marković ubacio novu trojku – 64:63. Usledila je nova trojka, pogodio ej Bogdanović, a Srbija je povela četiri minuta pre kraja – 68:66.

Imala je naša selekcija i +5 posle poena Kalinića i Jovića, ali se Francuska vratila i smanjila na 74:72 na 100 sekundi do kraja. 52 sekunde pre kraja Stefan Marković je pogodio trojku sa devet metara i praktično rešio meč.

Francuska je promašila u sledećem napadu’, pa je naša selekcija mirno privela meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve