Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.05.2016.

23:07

Trojka sa protivničke polovine šokirala Bilbao

Košarkaši Bilbaa ostali su bez plasmana u plej-of španske Endesa lige trojkom u poslednjoj sekundi.

Izvor: AK

Autor: AK

Trojka sa protivničke polovine šokirala Bilbao

Žoan Sastre pogodio je neverovatnu trojku sa svoje polovine terena za pobedu Manrese 73:72, koja je Baske ostavila bez doigravanja.

Osmu poziciju je sa pobedom više izborila Fuenlabrada, uprkos porazu od Mursije 73:61. Iz lige je ispao Estudijantes, drugi put u poslednje četiri godine, te drugi put u istoriji kluba.

U niži rang je delegiran i San Sebastijan, dok su "preživeli" Kompostela i Manresa.

Parovi četvrtfinala plej-ofa su Barselona – Fuenlabrada, Laboral Kuča – Gran Kanarija, Real Madrid – Mursija i Valensija – Unikaha.

U mečevima poslednjeg kola regularnog dela Endesa lige, Oliver Stević je ostvario dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova za Fuenlabradu, a Ivan Paunić dodao 6 poena uz 8 skokova.

Dejan Musli je ubacio 11 poena uz po 6 skokova i asistencija, a Nemanja Jaramaz dodao 7 poena uz 4 skoka za Manresu.

Stevan Jelovac je postigao 13 poena uz 5 skokova za Saragosu, dok se posebno istakao Nemanja Nedović sa 26 poena uz 4 asistencije za Unikahu, uz 2 poena i 3 skoka Stefana Markovića.

Luka Bogdanović je predvodio Andoru sa 14 poena i 6 skokova, dok je Vladimir Lučić ubacio 11 poena uz 3 skoka za Valensiju.

U tragičnom porazu Estudijantesa Stefan Birčević je imao svega 3 poena uz skoka, a Nikola Radičević je postigao 4 uz asistenciju za Sevilju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve