Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.05.2016.

18:50

KLS: Zvezda ponovo silovita – stotka Metalcu

Crvena zvezda nastavila je sa rutinskim i silovitim pobedama u Superligi Srbije, pošto je u okviru drugog kola grupe B deklasirala Metalac – 102:67.

Izvor:

Autor:

KLS: Zvezda ponovo silovita – stotka Metalcu
StarSport

Aktuelni šampion je, posle ekipe Tamiša u prvom kolu (94:54), zabeležio još jedan lagan trijumf, dok je ekipa iz Valjeva pretrpela i drugi neuspeh.

Neizvesnosti u hali Aleksandar Nikolić nije ni bilo, pošto je domaćin već posle uvodnih deset minuta igre imao dvocifrenu prednost, da bi je samo povećavao do kraja susreta.

Domaćina je predvodio Majk Cirbes sa 19 poena i deset skokova, Kvinsi Miler dodao je 16, uz šest uhvaćenih lopti, dok je Nemanja Dangubić ubacio 12.

Dvocifreni su bili još i Nikola Rebić i Vladimir Štimac sa po 10 poena.

Kod gostiju se najviše istakao Jovan Novak sa 21 poenom i četiri asistencije, ali su dvocifren učinak imali samo još Nikola Jeftović sa 13 i Nemanja Todorović sa 11.

U drugom meču dana, u istom terminu, i FMP je zabeležio drugi trijumf. Ekipa iz Železnika porazila je Tamiš u gostima – 72:59.

'Pantere' je predvodio Ognjen Dobrić sa 14 poena i pet skokova, dok su Apić, Čović i Tejić ubacili po 10.

S druge strane, u ekipi Tamiša jedini raspoložen, a ujedno dvocifreni pojedinac, bio je Ivan Smiljanić sa 16 poena.

Tok meča:

Sam početak meča u hali Aleksandar NIkolić doneo nam je nešto sporiji start oba tima, pa smo u pet minuta igre videli svega 13 poena na obe strane. Međutim, ekipa Dejana Radonjića je u drugom delu prvog perioda u potpunosti preuzela kontrolu, pojačala ritam i počela da stvara razliku. Izuzetno su crveno-beli bili raspoloženi pri šutu, prednjačili su Majk Cirbes i Nemanja Dangubić, pa je domaćin na prvi duži odmor otišao sa 11 poena viška – 25:14.

Za razliku od prve četvrtine, Zvezda je spustila ritam u nastavku i rutinski održavala prednost na svojoj strani. Igrali su domaći raznovrsno u fazi napada, pogađali iz igre sa preko 70 odsto uspešnosti, dok su im gosti omogućili da se previše ne zamaraju ni u odbrani. Radonjić je situaciju iskoristio da svima ravnomerno raspodeli minutažu, da bi šampion na poluvreme otišao sa 18 poena prednosti – 43:25.

Posle 20 minuta igre, najefikasniji kod domaćina bio je Kvinsi Miler sa sedam poena, Vasilije Micić i Majk Cirbes dodali su po jedan manje, a Marko Gudurić, Branko Lazić i Nemanja Dangubić po pet. S druge strane, jedini raspoložen bio je Jovan Novak sa čak 16 poena.

Ono što smo gledali u prvih 20 minuta postalo je još izraženije u trećem periodu. Zvezda ništa nije menjala u svojoj igri, nastavila je da igra veoma brzo, gosti su i dalje grešili. Na njihovu muku, sjajno šutersko veče crveno-belih se nastavilo, pogodili su novih pet trojki, dok je Cirbes u potpunosti kontrolisao reket za novu maksimalnu prednost – 77:39

Poslednja deonica protekla je u rasterećenoj igri na obe strane, pošto je jedino pitanje bilo kojim će se rezultatom meč završiti. Razlika je u jednom trenutku iznosila i više od 40 poena, ali su Valjevci u poslednjih nekoliko minuta upeli malo da je spuste – 102:67.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu