Nova vest
Košarka

Subota, 16.04.2016.

13:42

Tomašević: Nismo izbačeni, videćemo za Partizan

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević demantovao je da je reprezentacija Srbije izbačena sa prvenstva Evrope.

Izvor:

Autor:

Tomašević: Nismo izbačeni, videćemo za Partizan
Getty Images

Tomašević je poručio i da je optimista po pitanju rešavanja pretnji od strane FIBA.

"Nismo izbačeni, ali smo upozoreni da povedemo računa. Imamo ozbiljnu pretnju i sazvaćemo sastanak sa ostalim Savezima u regionu, ali i klubovima kako bismo doneli odluku. Optimista sam, ali trebalo bi da se vidi ko je kriv za ovu situaciju", rekao je Tomašević.

FIBA Evropa poslala je pismo KSS i zemljama koje su podržale igranje u Evrokupu sa upozorenjem da će biti suspendovane sa kontinentalnog šampionata 2017. godine.

"Čuli smo se sa svim federacijama iz regiona i našim klubovima. Kod nas vlada sindrom da se odmah sve zna, ali nije baš tako. Moramo da sačekamo", naveo je Tomašević i dodao da se nada da FIBA neće oduzeti Srbije organizaciju kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Riju.

Na pitanje da li bi Partizan mogao da 'žrtvuje' Evrokup kako bi Srbija izbegla suspenziju, čelnik KS Srbije bio je kratak:

"Imamo odličnu saradnju sa klubovima, sve će uskoro biti poznato", zaključio je Tomašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve