Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 30.11.2015.

20:50

Zvezda lako sa Cibonom za 9-3

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Cibonu u Pioniru rezultatom 75:58, u poslednjem meču 12. kola ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Srpski i regionalni šampion lako je izašao na kraj sa gostima iz Zagreba, pa se pitanje pobednika nijednog trenutka nije postavljalo.

Zvezda je najveću prednost imala sredinom treće deonice kada je bilo 51:27, a Cibona je jedino vođstvo imala na samom početku utakmice kada je vodila sa 3:1.

Ovo je deveta pobeda izabranika Dejana Radonjića koji su se ponovo izjednačili na drugom mestu na tabeli sa Cedevitom i Mega Leksom.

Marko Simonović bio je najbolji sa 19 poena i 2 asistencije, Jović je dodao 15 poena, 6 skokova, 4 asistecniej i 4 ukradene lopte, a Cirbes je dodao 6 poena i 6 skokova. U ekipi Cibone Jagodić Kuridža ubacio je 21, a Džejms Florens 12 poena.

Tok meča:

Počelo je veoma burno, pošto je Dejan Radonjić nezadovoljan odlukom sudija dobio tehničku već posle dva minuta. Cibona je povela 3:1 na početku utakmice, ali je Zvezda brzo zaigrala odbranu na svom nivou, pa je Rimac u 6. minutu zatražio tajm-aut (8:3).

Brzo su crveno-beli došli do dvocifrene prednosti zahvaljujući pre svega odbrani, a posle deset minuta vodili su rezultatom 19:10 uz po 6 poena Simonovića i Cirbesa i 5 Jovića.

Ništa se nije promenilo ni početkom druge deonice. Iako su sudije često seckale igru faulovimaZvezda je nastavila sa odličnom odbranom i na taj način je čuvala stečenu prednost.

Posle prve trojke crveno-belih koju je ubacio Lazić na asistenciju Gudurića trener Cibone je zatražio novi minut odmora – 28:14.

Tri minuta pred poluvreme u pokušaju da ne dozvoli grešku u vođenju povredio se Stefan Jović, a crveno-beli su nastavili da podužu prednost sve do trojke Florensa (32:17).

Usledile su vezane trojke Marka Simovića za najvećih +21 (38:17). U samom finišu prvog dela Cibona je ubacila četiri poena i donekle ublažila minus – 38:21. Dobra stvar po Zvezdu je bio povratak na parket Stefana Jovića.

I treća četvrtina donela je mnogo faulova i slobodnih bacanja, a Zvezda je bez većih problema održavala 20-ak razlike.

Kvinsi Miler nije forsirao u napadu, igrao je odličnu odbranu pod košem i razigravao saigrače, a u napadu je najraspoloženiji bio Marko Simonović koji je pogađao za tri poena.

Imali su crveno-beli sredinom treće deonice najvećih +24 (51:27), a Cibona se posle tehničke Rebiću i nekoliko slobodnih bacanja na trenutak spustila ispod -20.

Sudije su se trudile da budu u prvom planu na ovoj utakmici, pa je i Cirbes zaradio tahničku zbog prigovora. Cibona je to iskoristila i smanjila na kraju treće deonice – 61:45.

Cibona je početkom poslednje četvrtine iskoristila činjenicu da je Radonjić ostavio na klupi nosioce, smanjila je na -12 (63:51), ali usledio je nameran faul Krušlina koji je pokušao da zaustavio Jovića u kontri.

Nije ipak Cibona ozbiljnije zapretila, Zvezda je lako odbila nalet u poslednjoj deonici i na kraju je došla do ubedljive pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d