Nova vest
Košarka

Petak, 27.11.2015.

15:00

Zvezda i pun Pionir čekaju prvaka Evrope

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Real Madrid od 20 časova u hali Pionir u sedmom kolu A grupe Evrolige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Starsport

Obe ekipe imaju skor 2-4, a Madriđani su u prvom meču kod kuće slavili sa ubedljivih 98:71.

Zvezda ima mnogo problema sa povredama, a poslednji u nizu jeste činjenica da je pod znakom pitanja startni plejmejker Stefan Jović.

"U prilici smo da igramo protiv najboljih u momentu kada se oni nalaze u najgorem trenutku. Niko to nije očekivao jer su bili favoriti grupe. I pred Bajern i Strazbur smo bili autsajderi, pa smo bili dobri i na korak od dva trijumfa. Idemo hrabro da odigramo meč i vidimo šta će biti posle 40 minuta", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.

Trener Reala Pablo Laso istakao je sjajnu atmosferu u dvorani Pionir.

“Ostalo je još četiri runde i veoma je neizvesno u našoj grupi. Znamo da su nam potrebne pobede, bez obzira da li igramo kući ili u gostima. Moramo da razmišljamo da je Top16 ulog i borićemo se do poslednjeg kola da prođemo. Tačno je i da ćemo igrati u komplikovanoj hali kao što je Pionir, sa sjajnom atmosferom, a igraćemo protiv ekipe koja se promenila dolaskom Milera i koja je takođe u igri posle pobede u Minhenu i umalo u Strazburu“, kaže Laso.

Plejmejker Crvene zvezde Nikola Rebić kaže pred meč sa Real Madridom u sedmom kolu Evrolige da se njegov tim neće unapred predati.

“Dočekujemo velikana evropske košarke – biće malo drugačije u odnosu na prethodne utakmice jer igramo u Pioniru. Imamo isti skor, što je malo čudno. Ne treba pretiti Realu, ali probaćemo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže“, rekao je Rebić.

EL, 7. kolo, A grupa:
20.00 Crvena zvezda – Real Madrid
četvrtak:
Himki – Bajern 70:81
Fenerbahče – Strazbur 81:64


Tabela: Fenerbahče 6-1, Himki 4-3, Bajern 3-4, Strazbur 3-4, Real 2-4, Crvena zvezda 2-4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve