Nova vest
Košarka

Sreda, 11.11.2015.

11:10

Šampion ABA u novoj Evroligi; EL: Razgovaraćemo

ABA liga će imati jedno mesto u novom formatu Evrolige, a očekuje se da ta odluka bude potvrđena najkasnije do sredine decembra, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Osim toga, Jadranska liga će imati još jedno mesto u kvalifikacijama.

Od sezone 2016/2017. u elitnom klupskom takmičenju učestvovaće 16 timova – garantovano učešće ima 11 klubova, jedan pobednik kvalifikacija, šampion Evrokupa, a preostala tri mesta rezervisana su za šampione nacionalnih liga.

Razgovori su još u toku, ali to bi trebalo da budu prvak ABA lige i šampion Nemačke, dok se za treće mesto bore Francuzi, Poljaci i regionalna VTB liga.

Zvanične potvrde Evrolige još nema.

“To je tema o kojoj se još razmišlja i o tome ćemo tokom sezone razgovarati sa klubovima i predstavnicima liga“, bilo je sve što su nam rekli iz Evrolige, uz izvinjenje i pojašnjenje da je politika Evrolige da ne komentariše različite mogućnosti i da zato trenutno ne mogu da odgovore na sva naša pitanja.

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu predstavio je predstavnicima 11 klubova novi 10-godišnji plan kao pandan ponudi FIBA i klubovi su odlučili da ostanu uz Evroligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve