Nova vest
Košarka

Petak, 06.11.2015.

19:50

EL: Zvezda bez šanse protiv Fenera

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su od Fenerbahčea 74:60 u Kombank areni u četvrtom kolu A grupe Evrolige.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Starsport

Crveno-belima ovo je treći poraz, dok je ekipa Željka Obradovića upisala treći trijumf.

Najefikasniji u ekipi Dejana Radonjića bio je Štimac sa 13 poena i sedam skokova, Cirbes i Tompson su dodali po 10. Šest poena ubacio je Gudurić, sve u poslednjoj četvrtini.

U gostujućem timu najraspoloženiji je bio Pero Antić sa 14 poena (3/5 za tri) i šest skokova, Jan Veseli i Bobi Dikson ubacili su po 11, a Judo je imao poena više. Bogdan Bogdanović je za 20 minuta na parketu imao dva poena i dva skoka. Nikola Kalinić na parketu proveo je 22 minuta, zabeleživši dva poena, četiri skoka i dve asistencije.

Fenerbahče je brzo stiao do dvocifrene prednosti, ali Štimac vraća svoju ekipu igru. Zvezda je samo tokom druge četvrtine držala priključak, Fenerbahče je uglavnom imao dvocifrenu prednost, a u nekoliko navrata bilo je i 19 poena razlike. Zvezda je odigrala dobro u odbrani, ali je imala dosta problema sa organizovanjem napada i realizacijom, pa rivalu nije uspela ozbiljnije da pripreti, koji je do kraja držao sve konce u svojim rukama, dok su crveno-beli često igrali bez energije pred oko 16.000 navijača u Kombank areni.

Crveno beli u narednom kolu igraju sa Bajernom u Minhenu.

Tok meča:

Startne petorke:
Crvena zvezda:.Mekel, Lazić, Tompson, Tejić, Cirbes
Fenerbahče: Veseli, Slukas, Kalinić, Mahmutolu, Judo

Fenerbahče je bolje počeo meč i predvođen Veselim brzo stekao prednost 9:2. Poene za Zvezdu postigao je Cirbes. Zvezda je imala problema sa organizacijom napada, a gosti to koriste i brzo stiču dvocifrenu prednost (13:2). Seriju ekipe Željka Obradovića trojkom je prekinuo Tompson (15:5).

Štimac sa sedam poena u nizu smanjuje zaostatak svoje ekipe, koja je u jednom trenutku iznosila 13 poena. Cirbes je bio na van terena jer mu je raskrvarena arkada. Posle odlične kombinacije Veseli postiže nove poene za svoju ekipu.

Nesportska lična greška za Diksona, koji je faulirao Branka Lazića posle ukradene lopte košarkaša crveno-belih. On je bio siguran sa penala, ali potom Zvezda ne koristi napad. Prva četvrtina završena je rezultatom 25:19 za Fenerbahče.

Zvezda je dobrom odbranom sprečavala napade Fenerbahčea, ali je turski tim uspešno čuvao prednost (23:28). Prve poene na meču postigli su, sa jedne strane Tejić, a sa druge Bogdanović. Sa dve trojke Antića i jednom Diksona Fener ponov vraća dvocifrenu prednost. Preko Datomea Fenerbahče stiže do najveće prednosti u dosadašnjem toku meča (29:43). Zvezda ponovo ima problema sa realizacijom.

Posle faula u napadu Štimca, Fener koristi svoj napad, hna drugoj strani Jović je promašio trojku, loptu je uhvatio Tompson, faulirao ga je Veseli, pa je košarkaš Zvezde sa slobodnih bacanja stigao do osmog poena na meču. Druga četvrtina završena je rezultatom 45:31 za goste.

Sve poene na početku drugog poluvremena Zvezda je primala iz reketa, Fener je startu stigao i do maksimalnih plus 18. Zvezda nije bila dovoljno agresvina, primala je dosta lakih poena, a Cirbes i Tompson postizali su poene za svoj tim. Ipak ekipa Dejana Radonjića nije bila dovoljno efikasna u napadu (38:56).

Fenerbahče je u potpunosti kontrolisao igru, a Pero Antić je postigao svoju treću trojku na meču (40:59). Mali broj poena u trećoj četvrtini na obe strane, ali to više odgovara gostujućim košarkašima. Posle treže četvrtine rezultat je 42:59.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je šansu pružio i mlađim igračima u poslednjoj četvrtini. Crveno-beli igrali su bez energije u ovom periodu igre. Gudurić je sa šest vezanih poena iskoristio svoju šansu i smanjio zaostatak svog tima na 11 poena. Na parketu je najraspoloženiji bio Pero Antić. Fenerbahče je u aganom ritmu priveo meč kraju i zabeležeio terću pobedu rezultatom 74:60.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

347 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve