Nova vest
Košarka

Utorak, 13.10.2015.

21:00

ABA: Drugi trijumf Partizana, savladana Sutjeska

Košarkaši Partizana pobedili su Sutjesku u Pioniru sa 75:67, u poslednjem meču petog kola ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Ekipa Petra Božića ostvarila je drugu pobedu, najviše zahvaljujući odličnoj igri u drugoj četvrtini (25:12).

U prvih 10 minuta Sutjeska je bila izjednačena, a Partizan su pokrenuli sjajni Aleksandar Cvetković i Petar Aranitović koji je, slično kao i protiv Igokee, serijom trojki napravio razliku koju su crno-beli zadržali do kraja meča.

Sutjeska je u nekoliko navrata pretila, ali ipak nije uspela da sustigne prednost Partizana.

Aleksandar Cvetković zablistao je sa 21 poenom (8-14), 6 skokova i 6 asistencija. Aranitović je imao 13 poena i 3 skoka, a 13 poena uz 4 skoka dodao je Vitkovac. Na drugoj strani, Pavličević je ubacio 15, Albijanić 16, a Kruščić 11 poena.

Tok meča pratite na našem sajtu:

Partizan je duel otvorio poenima Marinkovića uz faul, ali su gosti iz Nikšića uzvratili serijom 7-0 (7:3).

Vitkovac je na startu utakmice uzimao dosta šuteva, nije bio previše uspešan, pa je Božić posle pet minuta zatražio prvi tajm-aut (9:5). Ulaskom Cvetkovića i Aranitovića crno-beli su ubrzali igru i upravo su poenuta dvojica igrača doneli preokret – 13:11.

Pokrenuo je Cvetković ekipu, a posle trojke Vitkovca Partizan je imao +5 (18:13). Ipak, uzvratio je Pavličević na isti način, a Sutjeska je do kraja prve deonice uspela da preokrene serijom 7-0 (20:18).

Početak druge deonice pripao je Petru Aranitoviću koji je ubacio dve trojke, vezao je osam poena i naterao trenera Sutjeske da zatraži tajm-aut – 28:22.

Na trenutak je Sutjeska zaustavila seriju Aranitovića koji je brzo ubacio i treću trojku – 31:24. Gosti iz Nikšića nisu se najbolje snalazili u tim trenucima, a Partizan je posle poena Vitkovca uz faul u 17. minutu prvi put došao do dvocifrene prednosti – 35:25.

Uspeo je Partizan do kraja prvog poluvremena da sačuva stečeno vođstvo, pa je na veliki odmor otišao sa odličnih +11 (43:32).

Početkom drugog poluvremena obe ekipe su napravile veliki broj grešaka, a takva situacija odgovarala je Partizanu koji je čuvao dvocifreno vođstvo.

Đumić je u 24. minutu poentirao za +15 (47:32), pa je trener Sutjeske reagovao tajm-autom. Konsolidovali su se gosti posle minuta odmora, pa su se serijom 6-0 vratili na jednocifreni deficit (47:38).

Perović i Marinković vratili su Partizanu +13 (51:38), a do kraja treće četvrtine Sutjeska je ponovo uspela da uhvati priključak trojkom Pavličevića u poslednjim trenucima – 56:49.

Prišla je Sutjeska na -5 početkom poslednje deonice, a veoma važnu trojku u tim trenucima pogodio je Vitkovac – 59:51.

Do kraja utakmice Sutjeska nije uspela da se vrati. U nekoliko navrata Nikšićani su imali priliku da uhvate priključak, ali Partizan je imao odgovor i na kraju je mirno priveo meč kraju na krilima fantastičnog Aleksandra Cvetkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu