Nova vest
Košarka

Subota, 03.10.2015.

16:55

Zvezda odbranom razbila Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Budućnost u Pioniru rezultatom 83:62, u derbiju 2. kola ABA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsportphoto

Šampion regiona odigrao je mnogo bolji duel u odnosu na prethodni protiv Mege, a trijumf je obezbedio maestralnom odbranom u trećoj četvrtini u kojoj su gosti ubacili samo sedam poena (20:7).

Iako su pojačanja odigrala znatno bolje nego u prvom kolu, meč je ponovo obeležio nemački centar Majk Cirbes koji je sa 19 poena (7-7) i 6 skokova odigrao još jedan briljantan meč.

Zvezda je bila odlična u šutu za tri poena (10-17), a uz Cirbesa su najbiolji bili Jović sa 11 poena, 8 asistencijas i 2 skoka, Mekel koji je imao 10 poena, 7 asistencija i 3, skoka, kao i Simonović i Mitrović koji su dodali po 9 poena. U sastavu Budućnosti samo su Šehović i Džozef bili dvocifreni sa po 10 poena.

Zvezda u narednom kolu gostuje Zadru, dok Budućnost dočekuje Mega Leks.

Tok meča:

Zvezda je meč otvorila poenima Mekela i trojkom Tomasa, a na drugoj strani Budućnost je brzo uzvratila taskođe serijom 5-0.

Za razliku od prve utakmice, protiv Budućnosti su od starta veliku ulogu preuzeli igrači koji su stigli kao pojačanja ove sezone.

Mekel, Tompson i Skorcanitis ubacili su prvih 16 poena crveno-belih, pa je Zvezda posle šest i po minuta vodila sa 16:10.

Budućnost je uspevala da održi priključak trojkama, a veliki problem za Zvezdu bilo je slabo izvođenje slobodnih bacanja. Skorcanitis je pravio mnogo problema odbrani gostiju, ali je promašio sva četiri penala u prvoj deonici.

U finišu prve deonice Zvezda je zadržala vođstvo i imala je +3 posle prvih 10 minuta – 23:20.

Gosti iz Podgorice bili su veoma raspoloženi u šutu za tri poena, pa su na taj način i početkom druge deonice održavali egal. Zvezda je sredinom druge deonice zategla odbranu, Jović je zaigrao odlično na oba kraja parketa i crveno-beli su serijom 8-0 došli do +8 (35:27).

Brzo je Budućnost uzvratila preko Dragićevića i Kuka, napravila je seriju 8-1 i Radonjić ej reagovao tajm-autom – 36:35. Posle minuta odmora serija gostiju je nastavljena, Marić je poentirao, ali je na drugoj strani Mitrović trojkom vratio Zvezdi prednost na poluvremenu – 39:37.

Početkom drugog poluvremena Zvezda je preuzela kontrolu nad utakmicom. Sjajnom odbranom crveno-beli su terali goste na veliki bropj grešaka i teških šuteva, pa su posle poena Tompstona u 23. minutu prvi put došli do dvocifrene prednosti – 48:37.

Iako nije služio šut crveno-bele, a posebno Rajana Tompsona, prednost domaćina se nije spuštala zahvaljujući fantastičnoj odbrani.

Koliko je Zvezda dobro igrala odbranu govori podatak da je Budućnost tek u 29. minutu pšostigla prve poene iz igre u trećoj deonici. Epliog takve igre bilo je sigurnih 59:44 posle 30 minuta za domaćina.

U poslednjih 10 minuta nije bilo dileme. Zvezda se u potpunosti razigrala, Cirbes je dominirao u napadu pod košem Podgoričana, pa je bilo pitanje samo kolikom će razlikom crveno-beli slaviti.

Imali su u nekoliko navrata +22, a do kraja meča uspeli su da sačuvaju ubedljivu prednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve