Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 27.07.2015.

18:00

Sale: Izjava o Bobiju slučajna samo za laike

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević nazvao je nepromišljenom i nekorektnom izjavu pomoćnog trenera Crvene zvezde Velibora Radovića.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
kss.rs

Posle izjave Radovića centar Boban Marjanović ove nedelje morati da napusti pripreme državnog tima i da otputuje u SAD na dodatne lekarske preglede.

„Posle krajnje nepromišljene i nekorektne izjave klupskog službenika koja je samo za laike slučajna, nastao je čitav problem. Pokrenuta je lavina, iako je Boban Marjanović dobro i nema nikakvih zdravstvenih problema. To su pokazali lekarski pregledi u Milanu koje su nadgledali doktori San Antonija i posle kojih je potpisao profesionalni ugovor. Takođe, Bobana je pregledala naša medicinska komisija na čelu sa doktorom Radovanovićem napravivši od skenera do magnetne rezonance sve moguće preglede na kojima su svi rezultati bili negativni“, rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

San Antonio je od Marjanovića tražio da ne trenira sledećih nekoliko nedelja čime je dovedeno u pitanje njegovo učešće na Evropskom prvenstvu.

„Od lekarskog tima San Antonija dobili smo mejlom zahtev da Bobanu zabranjuju treninge sledećih šest do osam nedelja, a mi smo im izašli u susret da se u četvrtak pojavi u Los Anđelesu na dodatnim pregledima. Ne znamo na osnovu čega je došao taj zahtev jer je sa Marjanovićem, ponavljam, sve u najboljem redu. U pitanju nije viša sila, nego sila. To je apsolutno nešto više od košarke, nešto na šta ne možemo da utičemo. Ostaje još samo da se glasno zapitamo, uz veliku dozu gorčine, zbog čega je baš u ovom trenutku došla izjava stranog trenera koji nema baš nikakve veze sa našom reprezentacijom. Osim kao protivnik. Da li je možda instruisan od nekoga ko bi imao korist od svega ovoga, kako sportsku, tako i finansijsku. Postoji velika sumnja i razočaranje koje nije prvo ni poslednje posle svega što se desilo. U svakom slučaju naneta je šteta interesima srpske košarke, reprezentaciji kao i samom Bobanu Marjanoviću“, zaključio je selektor reprezetacije Srbije.

Najbolji srpski košarkaši trenutno u Kranjskoj Gori obavljaju prvi deo priprema za učešće na prvenstvu Evrope, koje će od 5. do 20. septembra zajednički organizovati Francuska, Hrvatska, Nemačka i Letonija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

171 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d