Nova vest
Košarka

Utorak, 09.06.2015.

12:29

Jokić se oprostio od Mege, ide u NBA?

Talentovani centar Nikola Jokić oprostio se od Mega Leksa, a kako spekulišu "Večernje novosti", karijeru će nastaviti u NBA ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
foto: StarSport

Jokić je ove sezone prosečno beležio 15,4 poena uz 9,3 skokova u ABA ligi, a prošle godine su ga kao 41. pika izabrali Denver Nagetsi.

Mladi evropski igrači teško dobijaju šansu u NBA, međutim Nagetsi su u januaru počeli veliko renoviranje tima, pa nema sumnje da će biti mesta za Jokića, pored Keneta Farida i Jusufa Nurkića u reketu.

"Želeo bih da se zahvalim Megi za dve i po godine provedene u klubu i za sve što mi je pružila. Bila mi je čast da nosim roze-ljubičasti dres", rekao je Jokić posle poraza od Crvene zvezde Telekom u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.

Jokić je u svom poslednem meču za Megu postigao 23 poena (7/9 za dva) uz 8 skokova.

"Sjajan meč gde su svi uživali, igrači i publika. Celu utakmicu smo vodili, imali smo šut za pobedu. Pokušali smo da ih iznenadimo ali nam je malo nedostajalo na kraju", dodao je novi reprezentativac Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve