Nova vest
Košarka

Sreda, 27.05.2015.

19:40

Stotka Zvezde, debi Aranitovića

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak i posle 11. kola Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Ekipa Dejana Radonjića je u Pioniru lako i ubedljivo savladala ekipu Konstantina rezultatom 104:68.

Crveno-beli su od početka pa do sredine poslednje deonice poptuno razbili rivala, imali su i najvećih +49, a gosti iz Niša su u finišu ublažili poraz.

Odlična vest za navijače crveno-belih je i debi mladog Aleksandra Aranitovića koji je nedavno zablistao na završnom turniru juniorske Evrolige.

Boban Marjanović je za 19 minuta imao 19 poena, 16 skokova i indeks 39, dok je kompletna ekipa Konstantina imala ukupno indeks 41. Marko Tejić je takođe blistao sa 13 poena, 9 skokova, 4 asistencije i 4 blokade, 16 poena ubacio je Cirbes, 11 je dodao Blažič, a po 10 Dženkins i Dangubić. Kod gostiju, koji su pretrpeli osmi poraz, Gudžić je postigao 13, a Savić i Veličković po 9 poena.

Tok meča:

Zvezda je od samog starta zagospodarila parketom kao što se i očekivalo, a u prvoj deonici samo odbrana crveno-belih nije funkcionisala prma očekivanju. Uz dobre role Marjanvoića i Dangubića Zvezda je posle 10 minuta imala +13 (33:20).

U drugoj deonici i odbrana je proradila, gosti iz Niša ubacili su samo osam poena, a Zvezda je posle 20 minuta imala +33 (61:28). Ono što posebjno treba istaći je da je priliku dobio i Aleksandar Aranitović, momak koji je nedavno oduševio na završnom turniru juniorske Evrolige. Zanimljiv je bio indeks korisnosti ekipa na poluvremenu - Crvena zvezda imala je ukupni indeks 100, a Konstantin 3.

Zvezda je visok nivo igre zadržala i u trećoj četvrtini, pa je pred poslednju deonicu imala +44 (85:41). Dangubić, Tejić i Lazić su se najviše isticali, dok su na drugoj strani najbolji bili Veličković, Đorđević i Ostojić.

Zvezda je pet minuta pre kraja imala najvećih +49 (99:50), a do kraja meča gosti su uspeli da ublaže ubedljiv poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve