Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 25.05.2015.

22:38

KSS pisao EL i ABA: U BG, hitno

Košarkaški savez Srbije uputio je zvaniču pozivnicu prvom čoveku Evrolige Đordiju Betomeu i generalnom menadžeru ABA Romanu Liscu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Oni su pozvani da prisustvuju sastanku sa čelnicima KSS i srpskim klubovima u regionalnoj ligi, na kome bi se rešila brojna nerešena pitanja, oko organizacije buduće regionalne lige, proistekla iz nesprovođenja sporazuma iz 2009.

Kako nezvanično saznaje B92, poziv za sastanak nema preciziran datum, ali se priželjkuje u najskorijem roku, a proizvod je dogovora srpskih klubova sa sastanka održanog 22. maja između KSS i predsedništva KLS.

Sastanku su prisustvovali KK Crvena zvezda, KK Partizan, KK Metalac i KK Mega Leks. Ovi klubovi bi trebalo da budu potpisnici pisma koje se šalje u Barselonu i Ljubljanu.

Prema našim saznanjima, jedna od tema na sastanku KSS-KLS-EL i ABA trebalo bi da bude nesprovođenje dogovora iz 2009. godine koji je potpisan od svih strana u "Kući košarke" u Beogradu.

Čitaoci B92 mogu da pogledaju ekskluzivno sadržaj ugovora koji je potpisan 9.juna 2009.godine i za čije sprovođenje su čelnici ABA preuzeli obavezu da ga sprovedu do 31.12.2009. Za njegovo sprovodjenje, garant je bila Evroliga, odnosno tom prilikom prisutni Đordi Bartomeu, koji je i jedan od potpisnika spornog dokumenta.

Do danas u potpunosti taj sporazum nikada nije primenjen...

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve