Nova vest
Košarka

Sreda, 20.05.2015.

21:41

Metalac deklasirao Vošu, FMP Tamiš

Košarkaši Metalca i FMP Železnika ostvarili su ubedljive trijumfe u okviru osmog kola Superlige Srbije protiv Vojvodine, odnosno Tamiša.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Valjevci su sa 83:57 na svom terenu pobedili Vojvodinu, dok je FMP na gostovanju sa 81:58 bio bolji od Tamiša.

Metalac je od početka susreta sa Novosađanima preuzeo kontrolu nad rezultatom i tako je ostvario petu pobedu u Superligi. Gosti su uspeli samo da priprete u drugom periodu, ali je domaći tim bio siguran u nastavku i samo je povećavao svoju prednost.

Đorđe Majstorović je predvodio Metalac sa 20 poena, devet skokova i pet blokada, dok je Marko Ljubičić dodao 15 poena i pet asistencija. Nemanja Protić i Dušan Kutlešić su dodali po 11 poena, a dvocifren je bio i Nikola Jevtović sa deset poena i šest skokova.

U timu Vojvodine, Marko Jeremić je imao 11 poena, dok su po deset dodali Jovan Novak, koji je imao i pet skokova, i Ljubomir Čampara.

U Pančevu, izabranici Milana Gurovića su posle prve četvrtine u kojoj je viđeno ukupno 16 poena, zaigrali mnogo bolje i prelomili utakmicu.

Najbolji u timu iz Železnika, koji je ostvario treći trijumf, bio je Filip Čović sa 22 poena, Mihajlo Gudurić je dodao 19 poena i pet skokova, dok je Dejan Davidovac dodao deset poena i šest skokova.

Kod Tamiša, Dragan Kruščić je imao 15 poena, dok je Dušan Milošević upisao deset.

Superliga Srbije, osmo kolo
Partizan – Konstantin 89:80
Tamiš – FMP 58:91
Metalac – Vojvodina 83:57
Mega Leks – Crvena zvezda 86:90

Tabela:
1. Crvena zvezda 8/0
2. Partizan 7/1
3. Metalac 5/3
4. Mega Leks 4/4
5. Vojvodina 3/5
6. FMP 3/5
7. Konstantin 1/7
8. Tamiš 1/7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve