Nova vest
Košarka

Utorak, 05.05.2015.

14:51

Davis Bertans prelazi u Barselonu?

Letonski košarkaš Davis Bertans, bivše krilo Partizana, mogao bi karijeru da nastavi u Barseloni, prenose španski mediji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: StarSport

Bertans, koji je krajem marta drugi put u roku od godinu dana pokidao prednji ukršteni ligament, navodno je potpisao predugovor sa Kataloncima.

Barsa je navodno postigla preliminarni dogovor sa Laboral Kučom, za koju je Bertans vezan ugovorom na još jednu sezonu.

Međutim, španski mediji očekuju da Bertans na leto postane igrač Barselone, naravno ukoliko prođe lekarske preglede, zbog problema sa kolenom.

Bertans bi nastavio tradiciju seobe igrača iz Vitorije u Barselonu, jer su pre njega iz Laborala u Barsu prešli Marselinjo Uertas, Marčej Lampe, Bred Olseon, Tibor Plajs.

Ovaj 22-godišnji Letonac je 2011. bio 42. pik NBA drafta od strane San Antonio Sparsa, a ove sezone prosečno je beležio 11 poena uz 2,8 skokova uz šut iz igre 57% (41% za tri) u Evroligi.

Tako bi sledeće sezone u timu Barse mogla da se nađu dvojica igrača koji su ljubimci navijača "večitih", jer se spekuliše da bi u Kataloniju mogao da se preseli centar Crvene zvezde Boban Marjanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve