Nova vest
Košarka

Sreda, 15.04.2015.

23:44

Milutinov: Da propustim derbi?

Centar Paritzana Nikola Milutinov rekao je da ni po koju cenu nije želeo da propusti drugi duel sa Crvenom zvezdom u polufinalu ABA lige.

Izvor:

Autor:

Default images
StarSport

"Derbi je nešto posebno i nisam želeo da ga propustim, kao što ni tokom prvog meča nisam želeo da sedim na klupi posle povrede. Ali, takva je situacija bila – viša sila. Biće sad samo bolje, neće biti problema za sledeći derbi", rekao je Milutinov.

Crno-beli su poraženi u prvom meču od večitog rivala, na tom susretu mladi centar je zaradio povredu oka posle duela sa Jakom Blažičem, zbog čega je malo nedostajalo da propusti drugi duel u seriji.

Međutim, iako su mu lekari savetovali da ne igra, Milutinov je na svoju odgovornost izašao na teren i bio junak trijumfa vrednog brejka.

"Sigurno da je ovo pobeda koja mnogo znači, napravili smo brejk i sad nam predstoje dve utakmice pred našim navijačima. Ima još dosta da se igra, moramo da pružimo još bolje partije u nastavku serije i da oscilacije koje smo pravili svedemo na minimum. Trijumf nije bio lak, ali će nam dati veliki vetar u leđa", dodao je Milutinov.

Milutinov je ponovo odigrao veoma dobru odbranu na Bobanu Marjanoviću, najkorisnijem igraču Evrolige, koji je okončao duel sa samo dva poena i pet skokova.

"Bobija je jako teško zatvoriti, ali moram da naglasim da to nisam uradio sâm, već svih pet igrača na terenu. Trudimo se na sve načine da ga odbranimo, što nikako nije lako jer se bez ikakve sumnje radi o odličnom igraču. On će u narednim utakmicama sigurno pružati samo bolje partije. Prednost domaćeg terena svakako znači, ali se u nekim slučajevima pokazalo i da nije baš tako. Mi u svakom slučaju moramo da odigramo dosta bolje i u napadu i u odbrani. Podrška navijača treba samo dodatno da nas digne", smatra centar Partizana.

Ključni momenat susreta desio se na 15 sekundi do kraja susreta, kada je Milutinov na sjajan način lupio blokadu slovenačkom reprezentitvcu i sprečio ga da donese prednost svog timu.

"Oko mi je pravilo malo problema, ali kada je meč krenuo i kada sam osetio adrenalin sve je to palo u drugi plan. Biće to sve dobro...", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve