Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 13.04.2015.

11:32

DV: Pobeđivali smo veće nego Zvezda

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je njegova ekipa napravila veliki uspeh plasmanom u plej-of ABA lige zbog okolnosti u kojima se klub nalazi.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Vujošević je na konferenciji za medije pre početka plej-ofa istakao da je bez obzira na rezultat u polufinalu Partizan već ispisao svoju istoriju i pobeđivao bolje ekipe nego Crvena zvezda.

Prva utakmica polufinalne serije plej-ofa ABA lige između ’večitih rivala’ na programu je u utorak od 21 sat u Pioniru.

„Bez obzira na sve, Partizan je svoju istoriju ispisao. Koliko je igrača napravio, pobedio veće timove nego Zvezda i zato se neće uplašiti pune hale njenih navijača“, rekao je Vujošević.

Trener 'crno-belih' potom se ponovo osvrnuo na lošu situaciju u klubu ove sezone.

„Zvezda ima odličnu sezonu, bila je prva, plasirala se u top16, osvojila Kup i to je za respekt. Mi smo imali problema, ostali smo bez osnovnih igrača tima, sa blokadom FIBA i nemogucnosti dovođenja igrača. Krenuli smo, radili mnogo više nego što su neki očekivali. Očekujemo maksimalno moguće, mada bi trebalo da budemo zadovoljni i ovim, ali nismo. Daćemo svoj maksimum i da u davanju najboljeg od sebe budemo savrseni“, dodao je Vujošević.

"Ne preti se ni manjima od Partizana"

Zvezda će u plej-ofu imati prednost domaćeg terena, pošto je osvojila prvo mesto u regularnom delu takmičenja sa samo dva poraza.

„Nadam se da najavljujemo košarkaški praznik jer ’derbi’ predstavlja deo tradicije grada, a to je lepota koja se čuva. Bez obzira na okolnosti, uslovi za klubove nisu bili isti, ali su došli do ove pozicije“, kazao je on i dodao:

„Zdravstveni bilten je dobar, posle odlaska igrača ekipa se konsolidovala, ima formu, podeljene zadatke i u odnosu na situaciju mogu da budem zadovoljan ponašanjem“.

U finale će se plasirati ekipa koja prva stigne do tri pobede, a samim tim obezbediće plasman u Evroligu.

„Igrajući na tri dobijene smanjuju efekat nekog velikog iznenađenja. Taj sistem je pravedniji od F4 i da se ogroman ulog stavlja na jednu utakmicu. Dobro se poznajemo, da ne bismo pravili iznenađenja koja bi bila veća za nas nego za protivnika, očekujem da uslovi budu regularni, da najbitniji budu igrači i ko bude bolji pobediće. Zvezda je blagi favorit, ali pretiti Partizanu da će se sledece godine igrati Evroliga nije pristojno, ni manjim klubovima se to ne radi. Daćemo sve od sebe, videćemo efekte“.

Vujošević se potom osvrnuo na raspodelu karata za prva dva meča, koja, prema njegovim rečima nije pravedna.

„Imao sam dilemu da li da dođemo na konferenciju zbog termina. Verovatno ima razloga, ali ne znam zašto je sastanak za bezbednost, na kojem će se diskutovati o kartama i razmeni zakazan za 12 sati. Zvezda je tražila 500, mi 300 i do sada je to radila. Po svim indikacijama i terminu, kao i tome da su deljene karte za taj sektor čini se da će se od te prakse odustati. Ne smatram da je to korektan gest koji vraća u normalu ove susrete. Taj gest ako bude takav ne može da se tumači kao korektan. Ali, sačekaćemo odluku u 12, na sastanku i posle toga će javnost biti obaveštena saopstenjem“, zaključio je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu